Înalta Curte i-a condamnat definitiv la câte 5 ani de închisoare pe cei doi extremiști maghiari care au vrut să facă un atentat de 1 Decembrie

Distribuie pe:

Beke István Attila și Zoltán Szöcs, acuzați că au încercat să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în timpul manifestației din 2015, de Ziua Națională a României organizate la Târgu-Secuiesc, au fost condamnați, la câte 5 ani de închisoare. Decizia este definitivă.

Potrivit minutei Înaltei Curți, Beke István Attila a fost găsit vinovat de tentativă la atentat contra unei colectivități și condamnat la 5 ani de închisoare.

El a fost achitat pentru tentativă la „nerespectarea regimului materiilor explozive".

Magistrații i-au interzis acestuia, pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei, drepturile de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Și Zoltán Szöcs a fost găsit vinovat de instigare la atentat contra unei colectivități și condamnat la 5 ani de închisoare. El a fost achitat pentru tentativă la „nerespectarea regimului materiilor explozive".

În plus, magistrații i-au interzis, patru ani după executarea pedepsei, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Sentința a fost dată de Înalta Curte, după ce, în aprilie 2017, Curtea de Apel București a decis condamnarea celor doi extremiști la doar 11 luni și, respectiv, 10 luni pentru operațiuni cu articole pirotehnice și achitați pentru acuzațiile de tentativă și instigare la atentat contra unei colectivități.

Lasă un comentariu