EDIȚIA A XVIII-A A CONGRESULUI INTERNAȚIONAL DE CARIOLOGIE „CARDIO NET" DE LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În perioada 4-7 iulie a.c., Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș a găzduit desfășurarea lucrărilor celui de-al XVIII-lea Congres Internațional de Cardiologie „Cardio Net", manifestare comună a Societății Române de Cardiologie și a Societății Maghiare de Cardiologie, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Comitetul de organizare a Congresului a avut următoarea componență: prof. dr. Benedek Imre - președinte, iar membrii, prof. dr. Merkely Bela - vicepreședinte al Societății Europene de Cariologie, prof. dr. Dragos Vinereanu - președintele Societății Române de Cardiologie, prof. dr. Theodora Benedek - președintele Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie, prof. dr. Toth Kalman - președintele Societății Ungare de Cardiologie.

La lucrările congresului au participat specialiști în cardiologie din țară: Târgu-Mureș, București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Baia Mare, din Ungaria, de la centre universitare din Budapesta și Szeged, Paris - Franța, Tel Aviv - Israel, Milano - Italia, Rotterdam - Olanda și alții.

Timpul alocat participanților pentru a-și expune lucrările a avut o durată cuprinsă între 5 și 55 de minute.

La conferința de presă organizată la încheierea lucrărilor conferinței au participat prof. dr. Benedek Imre și prof. dr. Theodora Benedek, care au dat detalii în legătură cu desfășurarea congresului, importanța implicării și atragerii tineretului în cercetarea medicală, demers pe care „Cardio Net" îl îndeplinește cu succes, drept dovadă, la ediția actuală și-au prezentat lucrările peste 20 de tineri medici cercetători în cardiologie.

Lasă un comentariu