SFATURI AUTO PENTRU DRUM LUNG

Distribuie pe:

Mașinile pot fi niște parteneri foarte de încredere dacă ținem cont de niște sfaturi auto pentru drum lung. Dacă sunt bine întreținute și hrănite dinainte de a ne porni la un traseu îndelungat. Cu o bună întreținere și cu câteva sfaturi auto de care trebuie să ții cont, poți preveni problemele cele mai frecvente ale mașinii tale. Nu trebuie să fii chiar mecanic sau un împătimit auto ca să știi sau ca să poți face unul dintre următoarele lucruri vitale pentru automobilul tău.

Schimbul de ulei

În manualul mașinii tale va fi specificat cât de des trebuie să îi schimbi uleiul. Oricum, specialiștii recomandă îndeplinirea acestui lucru la fiecare 10.000 de kilometri. Însă acest lucru depinde de condițiile meteo, de tipul de ulei folosit și de obișnuințele de conducere a mașinii în cauză.

Verificarea lichidelor

În acest sens, ar trebui să verifici lichidele mașinii în mod regulat. Aici este vorba despre lichidul de răcire, de frână, de servodirecție, de transmisie și chiar soluția de parbriz. Cel mai simplu mod în care ai putea să îți amintești de această sarcină auto este tot atunci când vei schimba și uleiul. Consultă manualul mașinii tale pentru a vedea ce îți este recomandat în acest sens.

Verificarea și echilibrarea roților

Verifică presiunea roților o dată pe lună, folosind un aparat care îți măsoară așa ceva sau mergi într-un service auto. Uită-te prin manualul auto al mărcii tale și vezi care este presiunea recomandată pentru anvelopele mașinii. Apoi, echilibrează-le cum se cuvine cu ajutorul unui compresor special pentru așa ceva.

Testează bateria

Testează bateria mașinii tale o dată la 3 sau 5 ani. Cea mai simplă soluție prin care poți face asta este printr-un test de tensiune cu circuit deschis. După ce motorul tău a fost închis timp de cel puțin 12 ore, tu sau mecanicul puteți conecta un multimetru, un voltmetru sau orice alt tester de baterie la bateria mașinii și citi voltajul pentru a vedea dacă este în regulă.

Eu circul mult cu mașina personală și mereu țin cont de sfaturi auto pentru drum lung. Consider că este mai bine să prevenim, decât să reparăm sau să fim puși în situații neplăcute, care ne pot strica deplasările.

Lasă un comentariu