Trei primari din secuime pun umărul pentru ajutorarea președintelui CJ Mureș

Distribuie pe:

Csibi Attila-Zoltán, Tóth Sándor și Fülöp László - primarii orașelor Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului, respectiv Sovata vor contribui, cu suma totală de 21.000 de lei, la achitarea amenzii la care a fost obligat actualul președinte al Consiliului Județean Mureș, Ferenc Péter, pentru refuzul de a îndepărta steagul secuiesc de pe clădirea primăriei, pe vremea când era edil-șef al orașului Sovata.

Cei trei primari consideră că amenda în sumă totală de 42. 642 de lei este „inacceptabil de mare" și că, întrucât drapelul secuiesc este simbolul acestei comunități nu doar în Sovata, ci pretutindeni unde trăiesc secui, acest demers se impune ca un gest de solidaritate.

„Am considerat că trebuie să manifestăm solidaritate, fiindcă (…) astăzi i-a venit lui rândul, mâine poate ne vine nouă", se arată într-un comunicat citat de MTI, cu precizarea că hotărârea a fost luată de consiliile locale ale celor trei orașe, la inițiativa grupurilor UDMR.

În plus, cei trei primari au apelat la toate organizațiile UDMR, îndemnându-le să ofere ajutor în această situație, dar și în altele similare, mai precis să instituie un fond pentru asemenea cazuri, mai notează sursa citată.

Lasă un comentariu