Ziua Internațională a... Sărutului!

Distribuie pe:

Vineri, 6 iulie, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Sărutului, ca semn de omagiere a unui gest intim, care apropie oamenii, îi sensibilizează și îi face fericiți.

Semnificația sărutului este diferită în funcție de zonele de pe glob. Astfel, un sărut poate exprima, printre altele, sentimente de dragoste, pasiune, afecțiune, respect, prietenie sau noroc.

Pe de altă parte, cercetările arată că atunci când oamenii se sărută își folosesc în mod involuntar aproape toți mușchii din corp (dintre care 34 de mușchi faciali diferiți), iar o partidă intensă de sărutat arde până la 50 de calorii pe minut!

În timpul sărutului, partenerii fac schimb de aproximativ 278 de tipuri de bacterii, precum și de o serie de grăsimi, însă 95% dintre acestea nu sunt periculoase.

Tot studiile științifice arată că un sărut de bună-dimineața este medicamentul perfect pentru a preveni bolile legate de stres, iar un sărut obișnuit, indiferent de momentul zilei, este de 10 ori mai bun decât morfina în calmarea durerilor.

În timpul unui sărut, cuplurile își transferă, în medie, 9 miligrame de apă, 0,7 miligrame de proteine, 0,18 miligrame de diverse substanțe organice, 0,71 miligrame de grăsimi și 0,45 miligrame de săruri.

Nu degeaba, un om obișnuit se sărută de aproximativ 25.000 de ori pe parcursul vieții sale...

Lasă un comentariu