Valea Cărbunarilor - Vânători -inundată pentru a doua oară într-o săptămână

Distribuie pe:

„Aseară (duminică, 8 iulie - n.n.), în jurul orei 21.45 s-a încheiat intervenția din localitatea Vânători-Valea Cărbunarilor, unde, după o săptămână, apa a năvălit din nou în gospodăriile oamenilor. După o intervenție de aproximativ 7 ore, sprijiniți de cetățeni, autorități locale și județene, s-a reușit aducerea la starea de normalitate a zonei. Au fost afectate 77 de gospodării, drumul comunal, pe o distanță de 1,5 km, și drumul E60 pe o lungime de 1 km", informează ISU „Horea" al județului Mureș,precizând că în zonă s-a intervenit cu 8 motopompe și 7 autospeciale, într-o operațiune coordonată de prim adjunctul inspectorului șef al ISU și de subprefectul județului. „Vrem să mulțumim în mod special SVSU din comunele Albești, Saschiz, Daneș și Cristurul Secuiesc, care, din nou, au dat dovadă de profesionalism și au intervenit în sprijinul celor aflați în nevoie. Felicitări și colegilor de la Detașamentele de Pompieri Târgu-Mureș și Sighișoara, precum și cei de la Secția de Pompieri Târnăveni pentru încă o intervenție reușită. Am reușit să arătăm încă o dată că misiunea noastră este SIGURANȚA CETĂȚEANULUI", se menționează în comunicatul citat.

Potrivit anunțului făcut ieri dimineață de Ministerul Afacerilor Interne, 38 localități din 19 județe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și București, au fost lovite de inundații. Cele mai afectate sunt: Alba, Covasna, Mureș (localitatea Vânători) și Sibiu.

Reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis, duminică, o atenționare cod portocaliu de inundații pe râuri din 24 de județe, valabilă până azi, la miezul nopții.

Potrivit INHGA, printre bazinele vizate se numără și bazinul hidrografic Mureș. Tot de duminică, până mâine la ora 14, este în vigoare o atenționare hidrologică de cod galben pe râul Mureș, inclusiv pentru județul nostru.

 

Lasă un comentariu