Fantoma hungaristă, Adam Valerian, face propagandă antiromânească, în voie, și prin capitala României!

Distribuie pe:

La data de 14 iunie a.c. s-a primit la redacție un „comunicat de presă bilingv". Documentul vine din partea Asociației Maghiare pentru Pregătirea Medicală și Farmaceutică din România, în numele căreia semnează dr. Adam Valerian în calitate de președinte. Iată-l, în sfârșit absolvent, pe fostul ciudat student medicinist, care, are acum o preocupare, considerată de o parte a etnicilor maghiari, dar și din partea presei în limbă maghiară, nobilă. Să vedem ce ni se comunică: „În cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, senatul universității refuză și în prezent aplicarea art. 135 a Legii Educației Naționale, privind organizarea învățământului cu predare în limba maghiară, prin formarea de departamente proprii. Totodată, a semnat fuziunea cu Universitatea Petru Major care defavorizează multiculturalitatea garantată prin lege. Din acest motiv suntem obligați să organizăm acțiuni de informare în capitala țării noastre, privind discriminarea etnică din universitate.

În cursul anului 2018, în fiecare zi de sâmbătă, ne vom deplasa la București 20-50 de persoane pentru un miting de informare."

O deplasare și un sejur de o zi la București nu este gratuită, dar se pare că asociația dispune de fonduri bănești. Programul din prima zi a deplasării la București, conform comunicatului a fost următorul: „În data  de 16 iunie 2018 între orele 12-18 vom organiza un miting de informare pe traseul descris mai jos. Totodată vom comemora 5 ani de la primul miting de protest organizat la București în data de 15 junie 2013 pentru aplicarea Legii Educației Naționale art. 135 fără discriminare etnică la UMF Tg.- Mureș.

- 12.30 vom fi prezenți la intrarea în sediul Televiziunii Realitate Tv: Șoseaua București Ploiești nr. 172-176, unde vom avea un miting de 30 minute

- ne vom deplasa cu microbuzul

- 13.30 vom fi prezenți la intrarea în Casa Presei Libere, din Piața Presei Libere nr.1, unde vom avea un miting de 30 minute

- ne vom deplasa cu microbuzul

- 14.30 vom fi prezenți pe trotuarul din fața Arcului de Triumf unde vom avea un miting de 15 minute, urmând să ne deplasăm fără microbuz în fața Palatului Guvernului din Piața Vitoriei unde vom avea un miting de 90 minute."

Ultimele precizări se referă la materialul propagandistic utilizat:

„Pe parcursul manifestări de informare vom purta în mână  un bener de 16x1 m pe care va fi scris ,,Creștini suntem egali în fața lui Dumnezeu. Cetățenii țări suntem egali în Constituția României. Cerem aplicarea art. 135 al Legii Educației Naționale   fără discriminare etnică  în Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș " și 4 benere de 2X1 m pe care va fi scris: ,, Românie stat de drept, minoritatea cere respect, Aplicați Legea Educației fără discriminare etnică, Nu vrem noi hotare, vrem drepturi egale, Vrem egalitate în drepturi în UMF TG. Mureș.

În cursul manifestării vom folosi un sistem de 3 portavoce (megafon). Nu se vor scanda lozinci anti-constițucionale."

Observație: am păstrat ortografia din comunicat.

În zilele săptămânii, manifestanții se deplasează pe străzile municipiului Târgu-Mureș, prin cartiere, desfășurându-se prin giumbușlucuri etnice, separatiste. Rămâne de văzut măsura în care acest grup protestatar poate fi luat în serios. Deocamdată, ceea ce se produce pe străzi este un circ ambulant, autorizat, care se traduce, conform legii, prin „tulburarea liniștii publice". În caz că protestatarii, în loc să se echipeze în ținuta medicală de lucru și și-ar procura ceva de la vreun circ, de măscărici, ar fi mai amuzați și mai bine tolerați. Un lucru este limpede: cine afirmă că etnicii maghiari nu au asigurat un învățământ în limba maternă la toate nivelurile, are nevoie de îngrijire de specialitate și tratament așijderea. Dacă este cumva vorba de nostalgia administrației ungare în timpul ocupației lor imperialiste, ajungem la aceeași idee, pentru lecuire.

Lasă un comentariu