NOI REGLEMENTĂRI PRIVIND AGREMENTUL NAUTIC

Distribuie pe:

Printr-un ordin al ministrului Turismului, Bogdan Trif, au fost implementate noi reglementări privind agrementul nautic, schimbările fiind legate de zonele în care se pot desfășura sporturile nautice.

Concret, cei care vor să desfășoare activități de agrement nautic cu ambarcațiuni cu motor trebuie, de acum înainte, să aibă delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcațiunile la apă, iar pe o distanță de 300 de metri de la zona în care turiștii pot înota vor avea acces doar ambarcațiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător, vor putea fi folosite și mijloacele de agrement nautic cu motor.

,,O astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede. Nu mai putem permite ca, pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite. Totodată, îndemn turiștii care își petrec deja vacanța pe litoral să respecte recomandările salvamarilor.

Imediat după publicarea acestui ordin în Monitorul Oficial, Direcția de Control a Ministerului Turismului va desfășura acțiuni de îndrumare pe litoral pentru respectarea noilor prevederi.

După această perioadă, societățile comerciale care desfășoară activități de agrement nautic și care nu vor respecta aceste prevederi riscă amenzi, dar și retragerea autorizațiilor de funcționare.

Ministerul Turismului susține desfășurarea activităților de agrement nautic, însă subliniază faptul că operatorii economici au obligația de a nu crea niciun fel de disconfort turiștilor aflați pe plajă, în apă sau în hotelurile și pensiunile din apropiere", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Turismului.

Lasă un comentariu