Peste 90% din veniturile românilor sunt „înghițite" de coșul zilnic și de plata taxelor!

Distribuie pe:

Institutul Național de Statistică (INS) informează că, în primele trei luni din acest an, românii au cheltuit 93% din venituri pe coșul de consum, plata impozitelor și contribuțiilor către stat, 63,9% din cheltuieli fiind direcționate către consum și 29,1% către achitarea taxelor.

„Conform clasificării standard pe destinații a cheltuielilor de consum, produsele alimentare și băuturile nealcoolice au deținut, în trimestrul întâi 2018, în medie, 34,3% din consumul gospodăriilor.

Astfel, principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei.

În primele trei luni din acest an, cheltuielile totale au fost, în medie, de 3.317 lei lunar pe gospodărie, respectiv 1.270 lei pe persoană și au reprezentat 85,6% din nivelul veniturilor totale.

În ce privește veniturile totale ale populației, medii lunare pe o gospodărie, acestea au fost de 3.873 lei, și 1.483 lei pe persoană, salariile și celelalte venituri asociate lor formând cea mai importantă sursă de venituri (64,6% din veniturile totale ale gospodăriilor)", precizează INS.

Lasă un comentariu