Sezon foarte bun pentru echipele de juniori ale Clubului Pegasus Târgu-Mureș

Distribuie pe:

După mii de kilometri parcurși în deplasări, sute de ore petrecute în sălile de sport la partide oficiale sau amicale, sute de kilometri alergați la antrenamente sau meciuri....sezonul competițional 2017/2018, la handbal juvenil, zânele și zmeii de la Pegasus au intrat într-o binemeritată vacanță. Pentru clubul Pegasus Târgu-Mureș, acest sezon a fost unul cu rezultate deosebite. Am reușit participarea cu nu mai puțin de 5 formații de juniori, în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Handbal.

Scopul principal al tuturor activităților desfășurate de către clubul nostru, atât în cadrul competițiilor oficiale, cât și ale diverselor evenimente organizate, a fost de a promova handbalul, de a-l populariza în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial. Iar acest lucru l-am făcut tocmai pentru a extinde aria de selecție, pentru a găsi potențiali viitori sportivi de performanță.

Din punct de vedere strict al rezultatelor, clubul Pegasus Târgu-Mureș a fost prezent la turneele finale ale campionatelor naționale. Astfel, echipa de junioare 3, formată din jucătoare născute în anii 2003 și 2004, a obținut locul VI, din 79 de echipe înscrise în competiție pe plan național.

Echipa de băieți, născuți în anii 2007 și 2008, a reușit un parcurs excelent, parcurs care a dus la calificarea la turneul final, în compania celor mai bune 16 echipe din țară.

Echipa de juniori 4, născuți în anii 2005 și 2006, a reușit să facă față cu brio schimbării regulamentului competițional, de la minihandbal la handbal. Acest lucru ne dă speranțe pentru sezonul viitor.

Formația de fete, născute în anii 2007 și 2008, a obținut calificarea la faza eurozonală a campionatului național, iar fetele născute în anii 2005 și 2006 au participat la eurozona de la Miercurea Ciuc și s-au calificat la turneul semifinal.

Aceste rezultate notabile au stârnit și interesul coordonatorilor loturilor naționale de juniori. 10 componenți ai echipelor clubului Pegasus Târgu-Mureș se află în atenția Federației Române de Handbal. Lavinia Florea participă la programul de pregătire centralizată de la Centrul Național de Excelență de la Brașov, existând posibilitatea ca, pe parcursul acestui an, alte 2 sportive să i se alăture, Tania Coșarcă, în vederile selecționerilor de la lotul național de cadete (născute 2002-2003), iar 6 jucătoare născute în 2004-2005, Moldovan Anita, German Daria, Pasc Alexandra, Neagu Diana, Stavariu Selena și Lavinia Florea, împreună cu prof. Andrea Luca, au participat la selecția pentru viitorul lot național de cadete, desfășurată la Rm. Vâlcea.

Pe parcursul sezonului am organizat, cu ajutorul partenerilor, o serie de competiții amicale, cea mai importantă fiind Cupa Moș Nicolae (decembrie 2017) unde aproximativ 300 de copii din țară și-au dat mâna pentru 2 zile de distracție și handbal, evenimente la care au participat activ și părinții. Echipele clubului nostru au fost prezente la numeroase turnee amicale, printre care amintim: Cupa Cetatea Făgăraș pentru fete și pentru băieți (septembrie 2017), Cupa CSȘ Odorhei de asemenea fete și băieți (2018), Memorialul Ioan Deteșan de la Turda pentru cei mai mici dintre componenții clubului (2018).

Aceste rezultate le punem deja în arhivă, gândindu-ne la sezonul 2018-2019, care se apropie cu pași repezi. Clubul Pegasus Târgu-Mureș va înscrie echipe de juniori la 7 categorii de vârstă (2 la băieți, 4 la fete si 1 mixt) în competițiile organizate de FRH.

Principalele obiective vor fi în continuare popularizarea handbalului în rândul elevilor din Tg.-Mureș și asigurarea unui climat civilizat în toate competițiile și evenimentele pe care le vom organiza, obiective apreciate și onorate de oficialitățile orașului prin premierile anuale din cadrul manifestării „Valorile Sportului târgumureșean".

Clubul Pegasus Târgu-Mureș ține să le mulțumească tuturor celor care au susținut activitatea clubului, partenerilor, copiilor și părinților.

Lasă un comentariu