Concursul național ,,Mesajul meu antidrog" O alternativă la consumul de droguri

Distribuie pe:

,,Mesajul meu antidrog", ajuns la cea de-a XV-a ediție, reprezintă un proiect sustenabil de tradiție al Agenției Naționale Antidrog și un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituțiile reprezentative din mediul școlar.

Și în acest an s-a dorit să se dea continuitate acestui demers preventiv, ce își propune a conferi, adolescenților încadrați într-o formă de învățământ, o alternativă la consumul de droguri, precizau inițiatorii. Tema de anul acesta a concursului „Mesajul meu antidrog" a fost „Pot altfel". Elevii au transmis lucrări la secțiunile eseu literar, arte vizuale și spot antidrog.

Concursul a fost implementat în județul Mureș de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Festivitatea de premiere pentru faza județeană a competiției a avut loc recent la sediul Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș.

La Secțiunea arte vizuale - gimnaziu, pe locul I s-a clasat Tinca Paula, clasa a VIII-a A, Liceul Tehnologic ,,Petru Maior" Reghin; la Secțiunea arte vizuale - liceu, locul I - Mureșan Florin, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic ,,Vasile Netea" Deda; la Secțiunea eseu literar - liceu, locul I - lucrarea cu titlul ,,Pot și altfel", scrisă de Moldovan Viviana, clasa a IX-a A, de la Liceul Tehnologic ,,Lucian Blaga" Reghin; la Secțiunea eseu literar în limba maghiară - liceu, locul I - Lucrarea cu titlul ,,Fără droguri", scrisă de Rakosi Gabriella, clasa a IX-a B, Liceul Tehnologic ,,Lucian Blaga" Reghin; la Secțiunea spot antidrog - liceu, locul I - filmul cu titlul „Pot altfel", realizat de Bloj Cristian, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" Târgu Mureș.

La secțiunea dedicată studenților, câștigătoare a fost desemnată Strete Ramona din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș.

Premiile cu care au fost recompensați tinerii au fost asigurate de partenerii de la Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, fiind fiecare în ton cu secțiunea la care au participat: cei de la arte vizuale au primit diverse ustensile de pictură, celor de la eseu literar li s-au oferit cărți, iar celor de la spot antidrog - aparat video - foto, aflăm de la Roman Ion Aleodor, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș. Domnia sa adăuga și că lucrările declarate câștigătoare, realizate de către elevi, participă în această perioadă la jurizarea națională, iar câștigătorii vor fi premiați de Agenția Națională Antidrog.

 

Lasă un comentariu