Repartizarea în învățământul liceal de stat

Distribuie pe:

Zilele trecute, Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților de clasa a VIII-a, în prima etapă (an școlar 2018-2019). Astfel, la nivel național, dintre cei 114.115 elevi care au completat fișe de înscriere, au fost repartizați 112.809 elevi (98,85%), în funcție de una dintre opțiunile exprimate. Numărul total de opțiuni selectate de către candidați a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 opțiuni/elev.

1306 elevi nu au putut fi repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor intra fie în etapa de soluționare a cazurilor speciale (16-18 iulie), fie în a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat la această sesiune, care nu s-au înscris sau care nu au avut situația școlară încheiată înainte de desfășurarea examenului de evaluare națională.

În județul Mureș, au fost repartizați în total 2.983 de candidați, iar 15 nerepartizați, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Calendarul admiterii în învățământul liceal de stat

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 10 - 13 iulie candidații depun dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În perioada 16-18 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat, informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu