A început concursul național de ocupare a posturilor didactice

Distribuie pe:

Ieri, 11 iulie, în 87 centre de examen din întreaga țară s-a susținut proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2018.

Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 1.034 de candidați (851 dintre aceștia fiind prezenți la examen) în județul Mureș, fiind disponibile 154 posturi titularizabile, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Domnia sa preciza că sunt organizate trei centre de examen, la Colegiul Național „Unirea", Grupul Școlar „Constantin Brâncuși" și Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureș.

La nivel național sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban și 1.148 în mediul rural.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor a fost de 4 (patru) ore, timp ce a putut fi depășit cu 1-2 ore doar în cazul candidaților cu cerințe speciale.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Evaluare și Examinare. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel național.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în 17 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene în zilele de 17 iulie (după afișarea rezultatelor, până la ora 21), respectiv 18 iulie (până la ora 15). Rezultatele finale urmează să fie afișate la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior în 24 iulie, informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu