APLICAȚIE GRATUITĂ PENTRU SOCIALIZAREA TINERILOR BOLNAVI DE CANCER

Distribuie pe:

Asociația Little People România a dezvoltat o aplicație mobilă, numită VIA, pe care tinerii cu vârste între 18 și 39 de ani, care suferă de cancer, o pot folosi gratuit.

„Aplicația este disponibilă pe telefoanele mobile cu sisteme de operare IOS și Android și poate fi descărcată din iTunes sau GooglePlay. Ea le permite utilizatorilor să își creeze propriul profil public, în timp ce anumite informații cu caracter personal sunt securizate și nu vor putea fi vizualizate de orice utilizator, permițând opțiuni de filtrare pentru funcția de potrivire, precum tipul cancerului, locul unde apare, interese etc.

VIA este concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul, astfel încât aceștia să aibă un lucru mai puțin de înfruntat - singurătatea.

Imediat ce aplicația generează potriviri, utilizatorii sunt liberi să se contacteze unul pe celalalt. Astfel de cereri de interacțiune pot fi acceptate sau respinse, după preferință. Aplicația mobilă va trimite, de asemenea, notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii și oportunități de socializare.

Aplicația mobilă VIA, realizată cu finanțare din partea companiei Lidl România, le va schimba viața tinerilor bolnavi de cancer, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de un spațiu securizat virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament, să poată lega prietenii cu persoane față de care nu au teama de a fi respinși, care îi înțeleg și le oferă siguranța că nu sunt singuri în această luptă", precizează Asociația Little People România, într-un comunicat de presă.

 

Lasă un comentariu