Ne scriu cititorii - Mitingul din Bogata s-a lăsat cu jigniri și atacuri la persoană!

Distribuie pe:

În data de 7 iulie, cetățenii din Bogata au organizat un miting autorizat, prin care și-au exprimat nemulțumirile privind nerealizările și abuzurile primarului comunei, Barta László.

Concret, edilul a luat de la cetățeni pășunea comunei, în suprafață de 10 hectare, concesionând-o unei persoane private, pe o perioadă de 49 de ani, contra sumei derizorii de 1.000 de euro/10 ha/an, distrugând, practic, zootehnia din localitate, care reprezenta singura sursă de venit a cetățenilor din comună.

Cea mai mare nemulțumire a cetățenilor o constituie faptul că, prin concesionare, s-a schimbat destinația terenului respectiv, din 10 hectare, aproximativ 5 ha au devenit teren intravilan, pe care noul proprietar, cu ajutorul primarului, a construit săli de nunți, sub denumirea „Colina Sasului". Cu toate că terenul, odată devenit intravilan, are o valoare mult mai mare decât prețul cu care a fost concesionat, primăria nu a reactualizat prețul, terenul figurând în continuare ca fiind pășune comunală. Cetățenii, pe bună dreptate, se întreabă: ce interes ar putea avea primarul Barta în această „afacere", având în vedere că locuitorii îl văd zilnic cum cară, de la cantina „Colinei Sasului", resturi de mâncare pentru ferma lui de porci?! Este, oare, corect, ca această fermă să fie întreținută din bani publici?

În altă ordine de idei, participanții la miting au fost revoltați pentru faptul că domnul primar, în data de 19 iunie a.c., a făcut o recepție de 186.000 de lei pentru extindere iluminat public în comună, cu SC Electrica SA. Această sumă reprezintă, de fapt, contravaloarea a 25 de stâlpi și 10 lămpi, cu mențiunea că stâlpii erau în proprietatea primăriei, transferați cu titlu gratuit de către primărie la SC Electrica SA, revânduți de aceasta primăriei la prețul de 30.000 de lei/bucată. Valoarea stâlpilor revânduți fiind de 75.000 de lei, cetățenii comunei se întreabă unde este și ce reprezintă diferența până la 186.000 de lei.

Pe de altă parte, în comună a fost amenajat, din fonduri europene, un teren de sport pentru copii. Taxa de folosire, ilegal încasată, este de 50 de lei/oră, sumă pe care, evident, nu toți părinții își permit să o plătească. În schimb, plătim, din bani publici, un angajat care să păzească un teren de sport… gol.

Nu în ultimul rând, tot pe banii cetățenilor, a fost introdusă rețeaua de apă curentă în comună, însă, în ce privește posibilitatea de racordare la canalizare, după cele trei mandate ale primarului, suntem tot în faza de promisiuni…

Cetățenii comunei se întreabă cum, dintr-un salariu de primar și unul de femeie de serviciu (dna primăriță) a reușit să agonisească averea imensă de care dispune, ce inginerii financiare a reușit să facă pentru a pune mâna pe averea cetățenilor și, pornind de la o casă din chirpici, din 2012, să-și construiască ditamai casă cu motel turistic în curte, având aproape 100 de hectare de teren (de pe urma căruia încasează subvenții) plus fermă de porci, pentru care nu plătește niciun impozit.

De menționat că organizatoarea mitingului din 7 iulie, subsemnata Lakatos Lenuța, căsătorită cu un italian, lucrez ca asistent medical în străinătate, având împreună cu soțul o situație materială foarte bună, prin urmare, nu am avut niciun interes personal sau… politic, pentru a mă implica în această manifestare, singurul meu scop fiind acela de a-i ajuta pe copiii sărmani din comună și pentru a rezolva problemele comunității.

Pentru acest „curaj", domnul primar, împreună cu soția dânsului, mi-au adresat cuvinte jignitoare, mai mult, dl. Barta s-a exprimat în presa locală în sensul că tinerii din diaspora au pretenții prea mari și vor baruri și cluburi de striptease în comună.

Nu, domnule primar! Nu vrem cluburi de striptease, vrem un trai decent pentru copiii din Bogata și pentru părinții noștri, care au rămas aici, în comună, și, mai presus de toate, vrem să nu fiți… mai presus de lege!

Lasă un comentariu