Mâinile Simonei Halep, pline de bășici și bătături

Distribuie pe:

Clay Sniteman, director medical și fizioterapeut în circuitul ATP, a vorbit, într-un interviu pentru The Times, citat de hotnews.ro, despre cum sunt afectate mâinile jucătorilor de tenis. Palmele sunt pline de bășici și bătături ale celor mai buni jucători de tenis, inclusiv a Simonei Halep, ceea ce arată sacrificiile enorme din spatele rezultatelor.

„Problemele obișnuite pe care jucătorii le au la mână sunt bășicile și bătăturile. Bătăturile apar din cauza forței excesive atunci când ei țin racheta, a poziției acesteia în mână și a modului în care se mișcă. Jucătorii preferă să aibă o bătătură, pentru că oferă o anumită protecție la frecarea cu racheta.

Ei folosesc adesea o cremă sau un spray pentru a-și proteja vârful degetelor de bășici, iar acestea pot duce la decolorarea roșie-maronie. La turneele care au loc în zonele de deșert, unde nu există niciun fel de umiditate, degetele și mâinile jucătorilor pot suferi crăpături.

Dacă jucătorii schimbă mediul sau nu au jucat o perioadă, mâna lor nu este obișnuită și vor apărea bășicile. Ei vor folosi cremă în timpul nopții pentru a regenera țesutul cât mai repede posibil", afirmă sursa citată. 

Lasă un comentariu