PESCAR LA 91 DE ANI

Distribuie pe:

Cititorul și colaboratorul nostru, Augustin Florea, ajuns la venerabila vârstă de 91 de ani, a luat în serios sfatul medicului care l-a „asigurat" că, dacă va consuma în mod curent pește proaspăt v-a prinde 100, sau chiar mai mult.

Gândindu-se la modul în care v-a putea traduce în viață acest sfat, domnul Augustin Florea a ajuns la concluzia că pentru a se bucura de o aprovizionare sigură și de calitate cu pește proaspăt, cel mai indicat este să devină pescar, cu acte în regulă.

Consultându-se cu mai tânărul prieten, Ioan Oprea, au decis ca amândoi să intre în breasla „optimiștilor", drept pentru care visul a și fost transformat în realitate.

În consecință, de la o vreme, de fiecare dată după slujba de duminică, cei doi „temerari" pot fi văzuți pe malul Mureșului, cu undițele în mână, în căutarea peștelui mult râvnit.

Iată că, în cele din urmă, visul lor s-a transformat în realitate. Peștele a fost „păcălit" și astfel, „pohta ce-a pohtit-o" s-a împlinit, iar mărturie vie este această fotografie pe care ne-a trimis-o redacției.

Colaboratorul nostru ne mai informează că peștele gătit a fost nemaipomenit, mai ales că a căzut pe mâinile unei „tinere și excelente gospodine".              

Faptul fiind consumat deja, cei doi temerari se gândesc la ce metode să folosească pentru ca peștele mult râvnit să fie mai înțelegător cu ei, pentru ca descinderile pe malul apei să fie, oricum, mai scurte.

Lasă un comentariu