Festivalul-concurs național de folclor pentru tineri interpreți „IN MEMORIAM VASILE CONȚIU", la a VII-a ediție!

Distribuie pe:

În perioada 18-20 iulie 2018, va avea loc, în municipiul Târgu-Mureș și comuna Râciu, cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs național de folclor pentru tineri interpreți „IN MEMORIAM VASILE CONȚIU".

Festivalul este organizat de către Primăria și Consiliul local al comunei Rîciu, Asociația pentru dezvoltare și cultură Mureș (ASDECUM), Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș și Asociația culturală „Grai Ardelean".

Juriul Festivalului are următoarea componență: Președinte - Violeta Ianculescu - redactor Radio România, Maria Butilă - interpret și redactor Radio Târgu-Mureș, Dorina Oprea - interpret și professor canto popular Școala Populară de Arte Târgu-Mureș, Ion Drăgan - interpret și profesor canto popular Școala Populară de Arte Tg. Jiu, Livia Marc - muzeograf, Iulian Praja - directorul Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

Organizatorii evenimentului își doresc, prin acest eveniment, valorificarea muzical-interpretativă, autenticitatea cântecului tradițional românesc, dar și a portului popular, prin descoperirea și promovarea celor mai buni tineri interpreți la nivel național. Totodată, scopul acestui festival este de a menține vie memoria celui care a fost profesor, formator al multor generații de interpreți, etnomuzicolog, autor al mai multor culegeri de folclor, dar și interpret al cântecului tradițional din Câmpia Transilvană - Vasile Conțiu. În acest sens, organizatorii oferă posibilitatea tinerilor interpreți, care cunosc și respectă valoarea autenticului tradițional din folclorul românesc, să ducă mai departe activitatea, numele și repertoriul lui Vasile Conțiu, personalitate culturală de marcă a județului Mureș.

Evenimentul dorește cultivarea interesului pentru folclorul autentic și pentru tradițiile populare românești, nu numai în rândul tinerei generații, cât și în rândul adulților, a tuturor participanților la spectacolul de pe scena Palatului Culturii, precum și la Târgul de Sf. Ilie, eveniment cu lungă tradiție în istoria comunei Râciu.

În zilele de 18 și 19 iulie, spectacolul se va desfășura pe scena Palatului Culturii din Târgu-Mureș, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă!

În ziua de 20 iulie, Festivalul se va muta în Târgul din comuna Râciu, cu ocazia sărbătorii de Sf. Ilie, începând cu ora 9.00.

Vă așteptăm în număr cât mai mare în sala mare a Palatului Culturii și în comuna Rîciu!

Lasă un comentariu