Importanța expunerii la soare pentru sănătate

Distribuie pe:

Încă din primii ani de viață, petrecerea timpului în bătaia razelor calde de soare joacă un rol esențial în dezvoltarea normală în menținerea stării de sănătate.

O baie de soare care durează între 5 si 15 minute ajută organismul să producă mai multă vitamina D, al cărei deficit înseamnă un risc crescut de pierdere a densității osoase și de dezvoltare a afecțiunilor cardiace și cronice. Vitamina D nu poate fi preluată integral din alimentație și este necesară pentru: sănătatea osoasă; prevenirea cancerului; întărirea sistemului imunitar; protecția împotriva demenței și a îmbătrânirii creierului; eliminarea grăsimii în exces; ameliorarea simptomelor astmului; întărirea danturii:

De altfel, radiațiile ultraviolete au fost folosite din timpuri străvechi în tratarea diverselor afecțiuni. Fototerapia este o metoda prețioasă de tratament pentru numeroase afecțiuni dermatologice, ceea ce înseamnă că acțiunea moderată a razelor soarelui poate avea mai multe efecte terapeutice.

Diminuarea riscului de dezvoltare a sclerozei multiple.

Scleroza multiplă este mai răspândita în rândul populației țărilor aflate departe de Ecuator, și nu întâmplător. Oamenii de știință au descoperit că un factor de risc important în debutul afecțiunii neurologice cronice este lipsa expunerii la soare (corelată cu deficienta în vitamina D) în primii 20 de ani de viață.

Tratarea simptomelor psoriazisului.

Expunerea la soare este foarte benefică pacienților cu psoriazis.

Subiecții unui studiu de specialitate au urmat o terapie cu baie de soare timp de patru săptămâni. În 84% din cazuri, simptomele psoriazisului au dispărut într-o proporție mulțumitoare.

Expunerea la soare contribuie, de asemenea, la ameliorarea depresiei ușoare, prevenirea afecțiunilor cardiace, ameliorarea simptomelor sindromului Alzheimer, a cancerului de sân, reducerea tensiunii, a colesterolului, întărirea sistemului imunitar etc.

Lasă un comentariu