DE NECREZUT, DAR ADEVĂRAT

Distribuie pe:

La auzul cum că americanii, ca să îl impresioneze cu adevărat pe președintele român Nicolae Ceaușescu, aflat în vizită oficială în SUA, iar apoi într-o scurtă plimbare pe Broadway-ul New York-ului, cu ale sale clădiri „zgârie-nori", la un moment dat i-ar fi arătat acestuia, prin intermediul imaginilor sateliților cosmici artificiali ai NASA, nu numai casa lui părintească din Scornicești-Olt și mersul la pas și cu căruțele a consătenilor săi, dar și întinderea filoanelor zăcămintelor de aur, uraniu, cărbune și metale rare-prețioase, precum și imensele „pungi" subterane de petrol și de gaze naturale ale României, specialiștii-gelogi și viitorologi americani, spunându-i că mica lui țară este mai bogată decât oricare dintre cele șapte mari continente ale Globului Pământesc.

Relatându-i această întâmplare neîntâmplătoare, unul dintre foștii mei colegi de școală în mineritul aurifer al Țării Moților Munților Apuseni, a exclamat: „România este Țara cu bogății neistovite. Tocmai de aceea toți puternicii acestei lumi, ca nelumea, de la romanii lui Traian încoace, au râvnit și râvnesc în continuare la bogățiile Daciei neînfricatului Decebal, iar pe noi ne sărăcesc și ne ceartă din te miri ce pricini!"

NOTĂ: Ca urmare, la ce folos toate aceste inestimabile bogății și potențiale averi de bunăstare generală a unui întreg popor (la care cea mai de preț este fertilitatea deosebită și curățenia naturală a pământurilor agricole), dacă România este nu numai greșit condusă și slab gospodărită, dar și sistematic jefuită, batjocorită și persecutată!

PS: Celor care au făcut rău voit țării mele și continuă să-l facă, le spun doar atât: Să nu uite că moartea nu iartă pe nimeni născut, fie că are chip de om, de animal sau de plantă! Ca urmare, vă poruncesc - rugându-vă să încetați a vă mai bate joc de locuitorii „Țării-Grădinii Maicii Domnului"! Pentru că pedeapsa divină nu va întârzia să vină! Uitați-vă și învățați fie chiar și numai la ceea ce spun și simt acei puțini, dar simpatici, străini care s-au stabilit definitiv în satele și cătunele românești, îmbătrânite și părăsite. Și anume: „Nicăieri în lume nu-i mai bine decât în Pitoreasca Românie, pentru că ai în preajma ta creștinul, blândul și omenosul țăran-plugar român!".

Lasă un comentariu