Emisiune numismatică: 150 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA FILARMONICII ROMÂNE DIN BUCUREȘTI

Distribuie pe:

Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 16 iulie 2018, o monedă din argint cu tema 150 de ani de la înființarea Filarmonicii Române din București.

Aversul monedei prezintă Ateneul Român, sediul actual al Filarmonicii Române din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominală „10 LEI", stema României și anul de emisiune „2018", iar reversul redă un detaliu de pe clădirea Ateneului Român; în medalion, portretul primului director și dirijor, inscripția ,,EDUARD WACHMANN" și anii între care a trăit, ,,1836-1908" , iar la exterior, inscripția ,,150 DE ANI DE LA INFIINTAREA FILARMONICII ROMÂNE DIN BUCUREȘTI".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 380 de lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Lasă un comentariu