Psihologii clujeni au inventat o aplicație pentru reducerea emoțiilor negative!

Distribuie pe:

Psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, citați de mediafax.ro, au realizat o aplicație pentru telefoanele mobile, numită „PsyPills", dedicată stilului de viață, aceasta având scopul de a reduce emoțiile negative nesănătoase.

„PsyPills, aplicația academică pentru telefoanele mobile a fost inclusă între primele 50 de aplicații din România în clasamentul aplicațiilor dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking).

În clasamentul recent al aplicațiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills - Pastille Psihologice - marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în țară de sisteme de tip App dedicate stilului de viață, aplicația fiind disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză.

Realizatorii au subliniat că aplicația vizează autocontrolul și reglarea emoțională, prin pastile psihologice, care diagnostichează și reduc iraționalitatea și dezvoltă raționalitatea, cu scopul final de a reduce emoțiile negative nesănătoase și de a crește starea de bine, respectiv calitatea vieții, prin emoții sănătoase.

PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducație, dar și în cercetare.

Aplicația PsyPills a fost gândită la un preț minimal de 0,99 dolari, pentru a fi accesibilă și persoanelor dezavantajate socio-economic. Aceasta dispune și de o variantă, parțială, demo gratuită, iar autorii își vor da acordul pentru utilizarea gratuită a PsyPills în scopuri educaționale sau de cercetare", arată sursa citată.

Lasă un comentariu