LA FEL CA AMPRENTA DIGITALĂ, ANATOMIA CREIERULUI ESTE UNICĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii elvețieni de la Universitatea din Zurich, citați de descopera.ro, susțin că structura creierului fiecărui individ este unică, la fel cum fiecare persoană are o amprentă digitală diferită de a celorlalți.

„În cadrul cercetării noastre, am scanat, cu ajutorul rezonanței magnetice, creierele a 200 de participanți la studiu, pe o perioadă de doi ani. Unicitatea este rezultatul unei combinații de factori genetici și experiențe de viață individuale.

Am analizat peste 450 de caracteristici anatomice în cazul fiecărui creier în parte, inclusiv grosimea cortexului, volumul materiei cenușii și al celei albe, precum și volumul total al creierului. Astfel, am identificat o combinație individuală de caracteristici anatomice cerebrale cu o precizie de 90%. Experiențele și circumstanțele de viață modelează anatomia cerebrală. Spre exemplu, muzicienii profesioniști, jucătorii de golf sau de șah prezintă caracteristici unice în zonele din creier pe care le folosesc cel mai intens pentru exercitarea abilităților pe care le stăpânesc cel mai bine.

Credem că aceste experiențe au un efect asupra creierului și interacționează cu moștenirea genetică astfel încât, pe parcursul trecerii anilor, fiecare persoană dezvoltă o anatomie cerebrală individuală.

Studiul nostru confirmă faptul că structura creierului diferă de la individ la individ. Combinația de influențe genetice și non-genetice afectează în mod clar nu doar funcționarea creierului, ci și anatomia acestuia.

Cu toate acestea, considerăm că înlocuirea senzorilor pentru detectarea amprentelor cu aparate RMN în viitor este puțin probabilă, în ciuda progreselor recente din domeniul neuroștiințelor.

În urmă cu doar 30 de ani, se credea că cerebelul are doar câteva sau poate nicio caracteristică individuală. Identificarea personală cu ajutorul caracteristicilor anatomice ale creierului era de neimaginat", afirmă oamenii de știință elvețieni. 

Lasă un comentariu