Atenție, români! Dușmanii Centenarului Marii Uniri nu dorm! TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR"! (XXXIX) Maghiarii nu sunt secui!

Distribuie pe:

„Acest așa-zis steag secuiesc este luat dintr-un model de broderie de pernă. Varianta corectă din punct de vedere istoric este diferită de acest steag fals"(Attila Istvan Szekeres, membru al Comisiei Naționale de Heraldică al Academiei Române și al Societății Maghiare de Heraldică).

Dacă astăzi antihriștii Noii Ere generează dezordine, având ca scop destrămarea statelor naționale, este pentru că fărâmițarea în comunități, pe criteriul unor identități etnice, deseori denaturate, „justifică" venirea în lume, în noua ordine mondială, a „salvatorului" conducător planetar Antihrist. Însușindu-și astfel o nouă identitate, în nesfârșita căutare de „drepturi speciale", maghiarii din Transilvania insistă, pozând în „tichia" unei minorități inexistente (a secuilor), să creeze condițiile propice ca, într-o primă etapă, să înființeze, de s-ar putea, la „masa verde", un așa-zis Ținut Secuiesc (în Covasna, Harghita și Mureș) care însă, niciodată, nu a avut o existență statală, pe pământ românesc, deoarece niciodată voievozii Transilvaniei sau regii Ungariei nu le-au acordat secuilor drept de autonomie, față de Transilvania sau de Ungaria! Dar de ce anume vor ungurii transilvăneni să-și renege originea lor, distinctă, aceasta este o problemă care, desigur, intră în dezacod cu dorința Ungariei de a-i transforma pe toți locuitorii din Transilvania, de ar fi cu putință, în cetățeni unguri! Propaganda este în plin avânt!

Cu toate că maghiarii fac mare tam-tam, că ar fi secui, în realitate este vorba, din punct de vedere legal, de o etnie care, conform recensământului din 2002, nu există în România! Că secuii au dispărut de pe meleagurile noastre, nemaifiind astăzi nici limbă și nici minoritate secuiască, o dovedește atât Legea 282/2007 (care menționează cele 20 de limbi minoritare în România), cât și Recensământul din 2011 (unde s-au declarat secui doar 500 de persoane), coroborate cu alte două aspecte: nu a existat în Parlamentul României niciun deputat care să se identifice cu minoritatea secuiască (între 1992-2012) și faptul că liderii maghiari din Senatul României au declarat că nu există secui și minorități secuiești! Se poate înființa, oameni buni, un „Ținut Secuiesc", în 3 județe, cu doar 500 de locuitori? Evident, nu! Și, totuși, unii lideri politici ai maghiarilor susțin, din considerente de neînțeles, această pretenție aberantă!

Ar trebui însă, ca maghiarii (care se cred secui) să știe, din Istorie, că secuii sunt o rămășiță a hunilor (conform cronicarului maghiar Simon de Keza) și, nu numai că au fost o națiune politică distinctă de maghiari până în epoca modernă (prof.univ. I. Coja), dar au manifestat deseori, după ce au fost colonizați în curbura Carpaților, între secolele XII-XIII, o atitudine de solidaritate cu românii împotriva ungurilor: În 1514 secuii au luptat sub conducerea lui Gheorghe Doja împotriva asupritorilor unguri, Ștefan cel Mare a fost sprijinit de „secuii noștri" (conform documentului Chronicon Dubnicesne), s-au aliat cu Mihai Viteazul (motiv pentru care nobilimea maghiară, din Dieta de la Cluj din 1601, i-a socotit „trădători"), iar pe timpul tratativelor româno-ungare de la Drobeta Turnu Severin (1940) reprezentanții secuilor au afirmat că nu au de gând să părăsească teritoriul lor, deoarece cunoșteau cum le fusese traiul sub unguri și știau ce îi aștepta! Totodată, istoricul american M.G. Lehr invocă o cronică ungurească în care se menționează că „nenorocirea Transilvaniei totodată din Țara Ungurească și de la unguri s-a tras!". Mai mult, chiar: izvoarele istorice externe ne arată că „secuii au avut aceiași soartă cu românii" (cronicarul maghiar Simon de Keza) și „în mare parte și astăzi - secuii - n.a. - au aceleași rituri cu ale românilor, deși trăiesc în vecinătatea sașilor și maghiarilor" (cronicarul maghiar Ș. Szamoskozy) etc.

Desigur, există o „fractură" istorică și între unguri și români! Ea s-a produs în 1848, când liderii secuilor s-au lăsat atrași de partea ungurilor și, rezonând cu această națiune pe criteriile limbii și avantajelor, s-au considerat unguri și au acționat împotriva revoluționarilor români! Deznaționalizarea lor s-a înfăptuit însă cu rapiditate și, astăzi, s-a ajuns ca, în manualul de „Istorie a secuilor", elevii maghiari din Transilvania să fie de fapt îndoctrinați tot cu ... Istoria Ungariei (Istoria Românilor, din clasa a VIII-a, refuză să o învețe!)... Iată deci, că asistăm la un furt de identitate în masă în Transilvania, unde lideri ai comunității maghiare vor să întemeieze un „stat" (în stat) cu simboluri (steag secuiesc) afișate provocator și ilegal pe instituțiile publice românești din județele Harghita, Covasna și Mureș! Acest „steag", confecționat de unguri, este însă un fals - așa ne atenționează heraldistul maghiar Attila Istvan Szekeres din Sf. Gheorghe (fals care a stat la baza „războiului steagurilor", între Ungaria și România, în februarie 2015): miniștrii R. Stroie și M. Dușa, de la Interne și Apărare, au luat atitudine atunci și au precizat că, în conformitate cu Legea 75/1994, arborarea unui astfel de steag pe clădirile instituțiilor publice este ilegală).

„Episodul" acesta, traversat de România, este însă doar o mică rotiță, într-un angrenaj complex coordonat de marile puteri oculte, care sfidează și Istoria... și legea... și normele morale!

Lasă un comentariu