Biserica, alături de toți fiii săi…

Distribuie pe:

Patriarhia Română și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni au semnat ieri, 17 iulie 2018, un nou protocol de colaborare, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Patriarhia Română.

Părțile au fost reprezentate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Se are în vedere sprijinirea comunităților românești din afara granițelor țării pentru păstrarea identității etnice, culturale și religioase, printr-o serie de proiecte și acțiuni comune ce vizează: construcția, reparația, conservarea și dotarea bisericilor, bibliotecilor, muzeelor, întreținerea caselor memoriale, a monumentelor istorice și a cimitirelor etc.

O altă latură a colaborării o constituie protejarea și revitalizarea tradițiilor și obiceiurilor românești, prin organizarea, în țară și în străinătate, a unor manifestări culturale destinate românilor de pretutindeni, prin proiecte educaționale și prin consolidarea rolului spiritual și identitar al parohiilor și bisericilor românești din afara granițelor țării.

„În cadrul parohiilor ortodoxe românești vor fi organizate, prin efortul comun al semnatarilor protocolului, evenimente tradiționale cu ocazia sărbătorilor, tabere pentru copiii și tinerii din afara granițelor țării, concursuri de limba română, derulate în cadrul proiectului Școala de Duminică, ore de religie, având drept scop familiarizarea copiilor cu credința ortodoxă, cu legătura dintre poporul român și creștinism și cu respectarea libertății religioase", se mai arată în documentul citat.

Lasă un comentariu