Icoane pe sticlă pentru sângeorzeni, Pictate la Căminul Cultural Sângeorgiu de Mureș

Distribuie pe:

Ochii omului se îndreaptă întotdeauna către cer pentru a primi bunătatea lui Dumnezeu, pentru a fi călăuziți în tot ceea ce realizează. Pentru toate acțiunile noastre ne rugăm să primim binecuvântarea Domnului. Asfel, slujba de binecuvântare a deschis a VIII-a ediție a Tabărei de Pictură a Icoanelor pe Sticlă din Sângeorgiu de Mureș. Pictorii iconari au pictat câteva zile, au petrecut clipe minunate, au devenit o familie și îndrumați de doamna Klara Pădurean, au reușit să-și dezvolte talentul, au reușit să creeze adevărate opere de artă.

Cu ocazia Vernisajului Expoziției Iconarilor Sângeorzeni din data de 6 iulie 2018, la Căminul Cultural Sângeorgiu de Mureș, Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Culturale „Sfântu Gheorghe", Călin Bogătean, profesor la Școala Populară de Artă, Klara Pădurean, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, Baricz Lajos, preot paroh, au apreciat munca depusă în tabăra de pictură, icoanele realizate, de o frumusețe nemaipomenită, dar și dăriurea cu care s-a lucrat sub îndrumarea directă a doamnei Klara Pădurean. Pictorii iconari: Claudia Bărăian, Eugen Bărăian, Balázs Krisztina, Gabriela Silvia Borda, Dorin Dănuț Borda, Gazda Ella, Magyari Iulia, Maria Mera, Orbán Ferencz, Rita Oroian, Klara Pădurean, Cornelia Todoran, Cristian Stoica, Teodora Stoica, Szilárd Székely, Roxana Gherman, Alexandra Manea și Adam Ursan au pictat, și-au transpus o parte din suflet pe sticlă și au reușit să creeze icoane de o rară frumusețe. Tabăra de pictură organizată de Parohia Ortodoxă, nr. 2 din Sângeorgiu de Mureș și de Asociația Culturală „Sfântu Gheorghe", sub directa îndrumare a organizatorilor: a domnului Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Culturale „Sfântu Gheorghe", a domnului Eugen Bărăian, preot paroh, și a doamnei Klara Pădurean, a fost vizitată, în semn de respect, de domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, Alexandru Cîmpean. Domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Culturale „Sfântu Gheorghe", și doamna Klara Pădurean au oferit medalii aniversare „Un secol de la Marea Unire", pictorilor iconari pentru activitatea artistică.

Sângeorgiu de Mureș are parte de multe activități culturale și putem spune cu mândrie că cele mai multe activități se datorează aceluiași domn, Ilarie Gh. Opriș. Plin de energie, un veșnic îndrăgostit de plaiurile natale, neobosit în a dărui locului căruia îi aparține, frumuseți ale sufletelor semenilor dânsului, are și va avea respectul sângeorzenilor.

Cu ocazia sărbătorii zilei de naștere, îi urăm domnului Ilarie Gh. Opriș, „La mulți ani!".

Lasă un comentariu