„Solidaritatea" - proiect național de tabere pentru copiii și tinerii din zonele afectate de calamități naturale

Distribuie pe:

Prin Ordinul ministrului Turismului nr. 519/2018, publicat în Monitorul Oficial nr. 602 din 13 iulie 2018, a fost înființat proiectul național de tabere „Solidaritatea", destinat copiilor și tinerilor proveniți din familiile afectate de calamități naturale (inundații, viituri, cutremure, incendii și alte catastrofe naturale).

Conform ordinului amintit, copiii și tinerii familiilor afectate vor beneficia de un sejur de tabără pentru o perioadă de 7 zile, Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) asigurând serviciile de cazare și de masă în cadrul centrelor de agrement și bazelor turistice aflate în subordinea sa.

Instituțiile prefecților din zonele afectate de calamități vor trimite solicitările centralizate privind numărul și datele de identificare ale copiilor și tinerilor proveniți din familiile afectate către MTS, solicitările fiind însoțite de consimțământul scris al părinților, în cazul copiilor și tinerilor minori.

Repartizarea se va face pe serii de tabere, ținând cont și de distanța cea mai apropiată față de localitatea de proveniență a copiilor și tinerilor beneficiari, iar MTS va aloca fondurile necesare serviciilor de cazare și de masă, atât pentru beneficiarii taberelor, cât și pentru însoțitori.

Costul, privind cazarea și masa pentru o persoană, va fi stabilit în funcție de categoria centrului de agrement și se va avea în vedere prețul maxim de 85 de lei pe zi.

Lasă un comentariu