A început recensământul anual al lebedelor de pe Tamisa

Distribuie pe:

Recensământul lebedelor aflate în proprietatea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, o tradiție cu o vechime de 800 de ani, transformată în zilele noastre într-un procedeu de conservare a speciei, a demarat luni, pe Tamisa, relatează Reuters.

Numărătoarea este realizată de trei echipe, una alcătuită din reprezentanții reginei, iar celelalte două din reprezentanți ai fostelor bresle meșteșugărești ale viticulturilor și vopsitorilor, care parcurg timp de cinci zile râul Tamisa din sudul Angliei pentru a captura, eticheta și apoi elibera familiile de lebede cu pui.

Ceremonia numărătorii datează din secolul al XII-lea, când Casa regală britanică a revendicat proprietatea asupra tuturor lebedelor, considerate pe atunci o delicatesă servită la petrecerile regale.

Astăzi, păsările sunt protejate de lege, iar britanicii nu mai mănâncă lebede, notează Reuters.

Potrivit numărătorii de anul trecut, pe Tamisa au fost identificați 132 de pui de lebădă, număr în creștere după o perioadă de declin a populației constatată la recensământul anterior.

Echipa de numărători ai reginei, îmbrăcați în tricouri roșii inscripționate cu blazonul regal, este condusă de David Barber, îmbrăcat într-un sacou ceremonial, brodat cu auriu.

„Potrivit legii, regina poate revendica orice lebădă care înoată în ape deschise dacă dorește, dar, în principal, își exercită acest drept doar pe râul Tamisa", spune Barber.

Sursa: „Gândul"

Lasă un comentariu