TABĂRA DE PICTURĂ DEDICATĂ MARII UNIRI

Distribuie pe:

După ce în zilele trecute a fost organizat festivalul de interpretare folclorică intitulat „In memoriam Vasile Conțiu", duminică, 22 iulie 2018, în comuna Râciu, a fost vernisată expoziția unor pictori, care, timp de 10 zile, au lucrat la pictarea unor personalități istorice care au realizat marele act de la 1 Decembrie 1918 - Marea Unire.

Așadar, în perioada 12-22 iulie, un grup de pictori din Republica Moldova și din România și-au dat întâlnire la tabăra internațională cu tema „Marea Unire", apoi, duminică, a avut loc vernisajul acestei expoziții, care mai de care mai frumoasă. La acest mare eveniment cultural de la Râciu au luat cuvântul Ioan Vasu, primarul localității, profesorul universitar doctor emerit Ioan Sabău Pop, Marius Pașcan, deputat, profesorul Călin Bogătean, Vasile Ostahi din Republica Moldova, Lia Lupu și Vasile Mureșean, expert și, totodată, pictor de profesie.

Trebuie menționat faptul, după cum ne relata Vasile Mureșan, în aceste zece zile de tabără internațională, săteni din această localitate au lucrat cot la cot cu cei din tabără.

Putem afirma cu certitudine că duminică, 22 iulie 2018, cu ocazia vernisajului acestei expoziții de o deosebită importanță a fost o sărbătoare pentru locuitorii acestei așezări mureșene.

După vernisaj, secretarul localității, Ioan Duca, a mulțumit celor care au participat la vernisaj, cât și pictorilor care au realizat lucrări de o deosebită frumusețe. Pentru participare, acesta a oferit fiecărui pictor câte o diplomă, apoi întreg grupul s-a fotografiat pentru a rămâne posterității. Mulțumiri familiilor Valer și Dana Moldovan, și Miron și Steliana Gliga, pentru cazare.

 

Lasă un comentariu