Un aisberg de 12 milioane de tone riscă să se dezintegreze!

Distribuie pe:

Săptămâna trecută (13 iulie 2018), locuitorii unui mic sat din nord-vestul Groenlandei au fost evacuați după ce un aisberg gigant s-a apropiat de țărm, crescând riscul de tsunami și de inundații.

Potrivit descopera.ro, blocul de gheață, care măsoară aproximativ 200 de metri lățime, are o înălțime deasupra nivelului apei de peste 100 de metri și cântărește circa… 12 milioane de tone, a fost observat inițial pe 12 iulie, iar în prezent se află în nordul orașului Innaarsuit.

„În imagini, aisbergul domină priveliștea orașului Innaarsuit, în care trăiesc 189 de persoane. Deși acesta oferă o priveliște uimitoare, este o amenințare pentru locuitori. Dacă blocul de gheață se va dezintegra, bucățile ce vor cădea în mare pot provoca valuri uriașe.

Pe 13 iulie, 33 de persoane care trăiau în apropierea țărmului au fost evacuate, iar bărcile de pescuit au fost mutate pe uscat. Momentan, locuitorii așteaptă să vadă dacă aisbergul se va dezintegra sau va fi purtat la o distanță sigură de țărm de către curenți.

Pentru locuitorii din Innaarsuit, vizitele blocurilor de gheață nu sunt ceva ieșit din comun, dar acesta este cel mai mare care a ajuns în zonă", scrie descopera.ro. 

Lasă un comentariu