Colectă pentru victimele inundației

Distribuie pe:

Ploile torențiale de la sfârșitul lunii iunie și începutul lui iulie au provocat daune mari în toată țara. În județul Covasna, situația era deosebit de gravă în satul Băcel din comuna Chichiș și în Lunca Mărcușului, din comuna Dobârlău. În data de 30 iunie, râul Târlung, în apropierea așezării Lunca Mărcușului, a rupt partea dreaptă a digului de protecție a inundațiilor și apa a inundat aproape 60 de gospodării, o școală și un cămin cultural din cele două localități. Peste o sută de persoane au fost evacuate, animalele au fost adăpostite.

Colegii noștri de la Caritas Alba Iulia au vizitat cele două localități și au distribuit soluții de curățare și dezinfectanți victimelor inundațiilor. Au auzit întâmplări șocante de la localnici cu privire la distrugerile cauzate de apă, mulți oameni și-au pierdut totul și va trece mult timp până ce își vor putea reamenaja gospodăriile, curțile, a face casa locuibilă.

Situații similare se găsesc în mai multe locuri din țară, de aceea, pentru ajutorarea persoanelor, victime ale inundațiilor, renovarea clădirilor, Caritas a inițiat o colectă de bani pe data de 29 iulie în bisericile Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia la care participă și Episcopia Romano-Catolică Oradea.

Donații în bani primim și în birourile sau în contul organizației:

Caritas Alba Iulia

CUI: 4562770

Banca Comercială Română

IBAN: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006

Mai multe informații, fotografii: http://www.caritas-ab.ro/ro/colecta

Persoană de contact:

Hubbes Kinga, manager zonă, jud. Covasna

+40-733-553.594, kinga.hubbes@caritas-ab.ro

Lasă un comentariu