„Nu uita că ești român", ne spune Maria Mera prin pictură, la Casa de Cultură „Eugen Nicoară" din Reghin

Distribuie pe:

Pentru a ne aminti mereu cine suntem, pentru a avea un viitor luminos trebuie să ne cunoaștem și să ne respectăm trecutul. Trecutul ne definește ca nație. A nu ne cunoaște istoria, este ca și cum nu ne-am cunoaște părinții, spunea marele Nicolae Iorga, și ne mândrim atunci când semeni ai noștri ne amintesc, prin faptele, prin acțiunile ce le întreprind, că eforturile nu sunt inutile.

Vernisajul Expoziției de Pictură cu tema „Nu uita că ești român", a artistei Maria Mera, a avut loc la Casa de Cultură „Eugen Nicoară" din Reghin, în data de 4 iulie 2018, a întrunit pe simeze flori și portrete, pictate în ulei pe pânză și poate fi admirată până în data de 2 august 2018. Cu această ocazie au fost prezentate volumele: „Vrednicii mureșene, 1920-1940" și „Personalități mureșene, Eugen Nicoară și Vasile Netea". Un moment artistic dăruit de Maria Neag și de Grupul instrumental al Casei de Cultură „Eugen Nicoară" au încântat publicul. A fost o seară de neuitat, în care domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte de onoare al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, și domnul Alexandru Câmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, domnul Ioan Conțiu, director al Casei de cultură ,,Eugen Nicoară", și domnul Marcel Naste au apreciat complexitatea compozițiilor lucrărilor de pe simeze, rafinamentul cu care au fost îmbinate culorile, dar și sentimentele plăcute ce le transmit. Volumele prezentate au adus în atenția publicului o parte din istorie, o parte din faptele celor ce-au scris istorie, oameni ai meleagurilor mureșene care s-au remarcat de-a lungul timpului.

Născută în orașul Bacău, artista Maria Mera a absolvit liceul în orașul Reghin, în anul 1975, a studiat vioara la Școala de Muzică din Reghin, de tânără a fost preocupată de desen și de arta decorativă, a lucrat la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară" din Reghin, de unde s-a pensionat, este membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 2015. A participat cu lucrări de pictură în ulei pe pânză la expozițiile colective organizate la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș, Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin, Școala Gimnazială „Mirona" din Reghin, Biserica Ortodoxă nr. 2 și Motel „Geminii" din Sângeorgiu de Mureș, Tabăra Direcției Județene pentru Tineret de la Sovata, Bistra Mureșului, Muzeul Olimp din Leptokaria - Grecia, Parohia Ortodoxă din Rimini - Italia, Colchester - Anglia și Biserica „Sfântu Gheorghe" din Ravenna - Italia. A fost prezentă la taberele de pictură din Târgu-Mureș, Reghin, Sovata, Bistra Mureșului, Sângeorgiu de Mureș și Leptokaria, Paralia Katerini- Grecia. Are lucrări în colecții particulare din Germania, China, Italia, Australia, Africa de Sud, Austria și România.

Dragostea pentru viață, iubirea pentru semeni, dar și bucuria de a dărui o putem simți admirând lucrările artiștilor. Creațiile artistice ne transpun într-o lume în care tot ceea ce este frumos, tot ceea ce este bun ne ridică, ne înalță și ne apropie de Dumnezeu. Ne amintesc că niciun efort nu este prea mare pentru a lăsa moștenire, urmașilor, un trecut glorios. Ceea ce lăsăm, ceea ce transmitem viitoarelor generații, îi obligă pe tinerii noștri la a continua ceea ce înaintașii noștri au păstrat cu sfințenie, la a asigura continuitatea poporului român. „Nu uita că ești român!" Felicitări!!!

Lasă un comentariu