Controalele în sănătate s-au lăsat cu amenzi și cu suspendarea unor activități

Distribuie pe:

În prima jumătate a anului, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Mureș au efectuat, pe raza județului, 1.440 de acțiuni de control și re-control la unități de prestări de servicii cu profil nealimentar, producători, utilizatori și distribuitori de produse biocide, unități de procesare a alimentelor, instalații de apă potabilă, unități sanitare și unități de învățământ, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate peste 500 de produse alimentare, peste 100 de produse cosmetice și 22 de produse biocide, iar pentru controlul în laborator s-au recoltat 16 probe de apă potabilă, 18 probe de apă de îmbăiere și 75 probe de alimente.

Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 160 de sancțiuni, din care 20 de avertismente și 140 de amenzi, în valoare totală de 143.500 de lei. Au fost interzise comercializării aproape 20 de kilograme, respectiv 16 litri de produse alimentare depozitate necorespunzător și / sau cu termen de valabilitate expirat.

Pentru condiții de funcționare necorespunzătoare au fost emise șase decizii de suspendare a unor activități: instalație de apă potabilă, spălătorie lenjerie spital și unități de alimentație publică.

Acțiunile de control s-au desfășurat conform planului de acțiuni tematice naționale stabilite pentru 2018, potrivit reglementărilor în vigoare, se mai specifică în documentul citat. 

Lasă un comentariu