Târgu-Mureș - Plăcuțele bilingve mai așteaptă…

Distribuie pe:

Secția de Contencios administrativ și fiscal al Tribunalului Mureș a anulat, marți, două Hotărâri ale Consiliului local Târgu-Mureș, care reglementau amplasarea plăcuțelor cu denumirea maghiară a străzilor din municipiu, informează MTI, citând surse din cadrul UDMR Mureș.

Hotărârile au fost adoptate de legislativul local în octombrie anul trecut și, ulterior, atacate în contencios de către fostul prefect al județului, dr. Lucian Goga.

Președintele UDMR Târgu-Mureș, Vass Levente, a declarat că se așteaptă motivarea sentinței, după care aceasta va fi atacată la instanțele competente. Totodată, și-a exprimat speranța că, date fiind prevederile noului Cod Administrativ, se va reuși amplasarea indicatoarelor stradale multilingve.

Vass a mai precizat că, la Sighișoara, de exemplu, dar și în alte localități din țară, există asemenea indicatoare, însă, la Târgu-Mureș, de fiecare dată când s-a încercat amplasarea lor, municipalitatea, prefectura sau alte organizații au împiedicat aceste demersuri, mai notează sursa citată.

Lasă un comentariu