LABIRINTUL PENSIILOR

Distribuie pe:

Știri lacrimogene post-umoristice. „De la 1 iulie, punctul de pensie se majorează cu 10%, iar Poșta română începe livrările" (!) Se majorează cu 23% (crește, ca voinicul din poveste) și „așa-zisa pensie minimă", expresie aparținând doamnei prim-ministru Dăncilă, rostită în Plenul Parlamentului, din 27 iunie a.c. Ofertă destul de generoasă și invitație la nemuncă! Bineînțeles, munca solicită efort, dar efortul trebuie evitat, deoarece dăunează sănătății! Pentru chiulangii. Să muncească fraierii și roboții. „Du-mă, Doamne, unde-i cucu' unde-s bani și nu-i de lucru"... Țiganiada.

S-a legiferat o discriminare „pozitivă" în favoarea persoanelor care nu justifică ocupații în muncă, vechime, adepți ai concepției: „decât să muncesc degeaba, prefer să stau degeaba". Nu sunt puțini indivizii care beneficiază nemeritat de „așa-zisa pensie minimă", apți de muncă, sănătoși, dar refuză să lucreze. Asemenea persoane care au evitat munca, pot primi cam 40-50% raportat la pensia celor care au muncit corect 35-40 de ani, chiar mai mult, și și-au plătit onorabil toate obligațiile la buget și contribuția legală la fondul de pensii centralizat. De ce nu se aplică tuturor principiul contributivității la calcularea și acordarea pensiilor? Corect ar fi, ca persoanele care nu au muncit să nu beneficieze de pensii și, mai ales, de majorări, care se iau din drepturile legale ale pensionarilor cu vechime dovedită prin acte. Nimeni nu trebuie obligat să întrețină pe cheltuiala sa paraziți sociali!

Se impune separarea juridică și excluderea beneficiarilor de indemnizații sociale din categoria de pensionari de drept, pentru delimitarea confuziei dintre entități, atât financiar, cât și moral.

Promovarea grupurilor de pseudo-pensionari este o sfidare și atentat la demnitatea persoanelor care au muncit cinstit, uneori chiar cu prețul afectării sănătății în decursul anilor.

Acum, prin dirijarea ocultă, galopantă a politicii inflaționiste, pensionarii au câștigat doar speranțe și iluzii virtuale!

P.S. Recent, chiar după al doisprezecelea ceas, s-a promulgat legea care impune criterii de selecție pentru beneficiarii de indemnizații sociale, prin suspendarea ajutoarelor bănești, celor care refuză un loc de muncă! Concluzie, încă se caută ieșirea din „labirint"!

Lasă un comentariu