SĂRBĂTOAREA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI LA TÂRGU-MUREȘ - 29 iulie 2018

Distribuie pe:

Garnizoana Târgu-Mureș și Instituția Prefectului - Județul Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș organizează o ceremonie publică de intonare a Imnului Național cu prilejul aniversării „Zilei Imnului Național al României", în Piața Teatrului din Târgu-Mureș, duminică, 29 iulie 2018, începând cu ora 12.00.

Manifestarea va debuta cu întâmpinarea persoanei oficiale, prin prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutarea acesteia.

Urmează binecuvântarea și rugăciunea pentru poporul român oficiate de preotul militar al Garnizoanei Târgu-Mureș, părintele Ioan-Dorin ȘANDOR.

Cuvântul de deschidere va fi rostit de către reprezentantul Instituției Prefectului - Județul Mureș, domnul subprefect NAGY Zsigmond.

În continuare, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Mureș, publicistul Nicolae Băciuț, va rosti o alocuțiune referitoare la semnificația evenimentului, simbolistica versurilor și un scurt istoric al Imnului Național al României.

Va urma un scurt moment artistic în cadrul căruia se va recita o poezie cu tematică adecvată, urmată de interpretarea unei melodii patriotice.

Finalul ceremoniei publice va consta în intonarea, de către întreaga asistență, a Imnului Național al României.

***

Ziua Imnului Național al României a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătorește în fiecare an, la data de 29 iulie.

Lasă un comentariu