Mesajul Consiliului Directoral Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Distribuie pe:

Am venit aici în capitala României să aducem mesajul românilor, din interiorul arcului Carpatic, spre a fi cunoscute și conștientizate adevăratele probleme care stau în fața Națiunii Române în acest an în care se împlinește un secol de la făurirea României întregite la 1 Decembrie 1918 în Cetatea Unirii din Alba Iulia.

Vedem spectacolul gratuit și falsele probleme care ne sunt livrate de cei care manipulează societatea românească pe cât sunt de grotești pe atât de gălăgioase, vedem greșelile repetate la nesfârșit de iresponsabilii care ne conduc destinele spre ruină, de aproape 3 decenii, că totul se rezumă la trădarea intereselor naționale și jaful țării de către toți cei care ne-au condus spre dezastru, fără excepție, indiferent de pretinsele orientări politice care au fost doar declamări demagogice și lipsite de substanță.

Justificăm demersul nostru prin faptul că vrem să se știe că există și românii din Transilvania, că Centenarul trebuie să însemneze măcar și năzuința lor, că împlinirile unirii celei mari să fie și o sărbătoare a limbii române, purtată în speranțele suspinate, în creuzetul vetrelor milenare nestinse, în statornicia acestui neam așezat aici de la începutul tuturor vremurilor.

Vrem să tragem un semnal puternic că limba română este batjocorită la ea acasă, nerecunoscută acolo unde comunitățile românești sunt minoritare și nu se pot apăra singure în fața avalanșei iredentiste și trăim, astfel, paradoxul că în așa-zisa deplină democrație și sub oblăduirea guvernanților României, să aibă loc discriminarea populației de origine română și pieirea elementului românesc prin denaționalizare, în special, în județele Harghita și Covasna și o parte a județului Mureș.

Procesul acesta de asimilare forțată a populației românești are la bază multe cauze, din care amintim doar două: legislația neclară, permisivă și greșită, pe de o parte, și obediența totală a formațiunilor politice românești perindate pe la putere în fața U.D.M.R. prin trocuri politice iresponsabile și cu efecte greu reparabile pe termen lung.

Ca să exemplificăm, de dată recentă sunt încercările puterii dar și complicitatea așa-zisei opoziții la votarea în Parlament a Statutului Ținutului Secuiesc cu scopul de a înființa hibrid un stat în stat; folosirea limbii minoritare cu prag alternativ în administrație și justiție, legiferarea Liceului teologic romano-catolic la Târgu-Mureș, legislația educației naționale și, de dată recentă și cu totul iresponsabil, Codul Administrativ. Aici și-au dat mâna trădătorii cu U.D.M.R., peste voința Constituției României, peste și trădând interesele poporului român, atât coaliția de la putere, împreună cu opoziția de paradă. Codul Administrativ este conceput ca o adevărată capcană pentru a se obține cvorumul larg în Parlament, o invitație la trădare și dispreț pentru limba română, a oficializa limba maghiară, dar și pe conaționalii lor cu liderii săi nemulțumiți și care disprețuiesc atât pe români, cât și limba română, fără ca locuitorii obișnuiți să o ceară și contravine standardelor europene și legilor vădit neconstituționale. Cerem să fim împreună toți românii, indiferent de limba maternă a fiecăruia, ca să aibă loc un dialog istoric și constructiv, să se risipească sentimentul coincidențelor post-decembriste ale combinațiilor și complicităților făcute de conducătorii noștri, atât de păgubitoare pentru țară.

Ne adresăm tuturor românilor, tuturor conștiințelor curate ale acestui popor, cu înaintași și istorie glorioasă, să fiți alături de noi, ca în acest ultim ceas să fie oprită hemoragia pusă la cale de trădători și complicii lor, să fie folosite resursele intelectuale și materiale pentru propășirea României, cum fac și alți conducători din alte state vecine pentru semenii care i-au trimis în demnități publice.

Toate mesajele, scrisorile, memoriile și acțiunile, în numele celor 51 de organizații românești, membre ale Forumului, pe care le-am inițiat, au rămas fără ecou de cei care vremelnic ne guvernează, până la președintele României, care ne-a ignorant, sfidat și a refuzat să aibă o întâlnire cu comunitățile românești din Harghita și Covasna, în anul 2017, când a vizitat cele două județe.

Cerem ca orice formă de oprimare și nerecunoaștere a limbii române, în propria țară, și a vorbitorilor săi, să înceteze să fie abrogate reglementările legale care discriminează pe românii din Transilvania în multe domenii, dar în special în administrația publică și învățământ, să fie luate măsuri efective și grabnice pentru salvarea comunităților românești amenințate cu dispariția, să fie sprijiniți românii, atât la ei acasă, cât și cei din jurul României, pentru păstrarea tradițiilor, culturii naționale și a limbii materne.

 

Lasă un comentariu