O nouă promoție de absolvenți ai Școlii Profesionale de la Colegiul Tehnic din Târnăveni

Distribuie pe:

Reintroducerea învățământului profesional cu durata de 3 ani, în anul 2014, a avut drept consecință, conform statisticilor actuale, faptul că învățământul profesional a fost singurul nivel educațional în care numărul elevilor a crescut. Tot mai mulți absolvenți de școală gimnazială au optat pentru școlile profesionale, fiind dornici să învețe o meserie care să le permită să dobândească cunoștințe, abilități, aptitudini necesare pentru a se putea integra mai ușor și mai repede pe piața muncii.

De-a lungul celor 3 ani de studii, elevii care au urmat cursurile învățământului profesional de la Colegiul Tehnic din Târnăveni, specializarea Mecanic-Auto au beneficiat de mai multe avantaje:

• Prin intermediul unui Program național de protecție socială „Bursa profesională", elevii au primit o bursă de studiu lunară, în valoare de 200 RON;

• Pregătirea practică a fost preponderentă: 60% în anul al II-lea, 70% în anul al III-lea și s-a desfășurat la agenții economici de profil din Târnăveni;

• La absolvire, după susținerea examenului de certificare și de calificare profesională nivel 3, prin competențele dovedite pentru meseria de Mecanic-Auto, elevii au obținut Certificatul de calificare profesională, un certificat cu care se pot angaja atât în România, dar și în orice altă țară din U.E.;

• După finalizarea acestui program de formare profesională, elevii au posibilitatea să lucreze și să își continue studiile în cadrul liceului, pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

Investiția în învățământul profesional a devenit o necesitate, în condițiile în care pe piața muncii, caracterizată prin dinamism și competitivitate, e nevoie de personal calificat, de tineri dispuși să practice o meserie cu multă seriozitate, responsabilitate și profesionalism. Într-o economie în continuă schimbare tehnologică cresc exigențele găsirii unui loc de muncă, de aceea, cu cât elevii sunt mai bine pregătiți profesional, cu atât crește șansa lor de angajare.

În acești ani, elevii s-au implicat în activități școlare și extrașcolare, concretizate în rezultate foarte bune. S-au remarcat elevii: Hadnagy Hunor care a obținut locul III și Mihai Marius care a obținut mențiune la concursul profesional specializarea Mecanic-Auto, etapa județeană, februarie 2018, pregătiți de profesorii: ing. Mathe Maria, ing. Bogdan Mirela, ing. Corpade Lucian și ing. Medrea Olimpiu. Mulțumim conducerii și colectivului de cadre didactice de la Colegiul Tehnic din Târnăveni care, cu multă dăruire, răbdare, înțelegere și efort susținut au contribuit la formarea elevilor, dar și agenților economici implicați în acești ani în activitatea practică desfășurată cu elevii. Cei mai merituoși elevi au primit o ofertă de angajare din partea agenților economici, ca un semn al recunoașterii muncii depuse.

În calitate de dirigintă, le doresc elevilor promoției 2018 mult succes în continuare!

 

Lasă un comentariu