Semnalăm… Semnalăm…. Soluții pentru salvarea familiilor de albine

Distribuie pe:

O publicație americană, „The United States and Wildfire Service", a publicat un anunț oficial referitor la faptul că albinele sunt o specie pe cale de dispariție. „Dacă albina ar dispărea de pe glob, omul ar mai avea de trăit 4 ani", ar fi spus Einstein, datorită faptului că 80 la sută din speciile vegetale de pe planeta noastră se reproduc cu ajutorul albinelor. Revista „România apicolă" nr. 5 /2018, prezintă 10 soluții practicate în lume pentru salvarea albinelor, dintre acestea unele sunt accesibile tuturor:

Sponsorizarea unui stup, un acoperiș pentru albine este propus companiilor și particularilor peste tot în Franța.

Ajutarea unui apicultor datorită finanțării participative.

Cultivarea unei grădini primitoare pentru albine, cu varietăți de plante care le favorizează instalarea. Amintim aici plantele melifere bogate în polen și nectar. Subsemnatul am amenajat o mini grădină botanică cu ceara albinei, salvie, specii diferite de pomi fructiferi, salcâm, plante decorative, mentă, paolonia, zmeură. Pentru un real paradis pentru albine trebuie evitate, pe cât posibil, tratamentele cu pesticide și o sursă de apă curată.

Amplasarea stupului într-o zonă liberă, liniștită și aproape de plante.

Consumul de miere autohtonă presupune susținerea apiculturii din regiunea dumneavoastră. Rețineți că mierea de albine este tonifiantă, cicatrizantă, antiseptică.

Numeroase asociații lansează petiții pentru a sensibiliza lumea privind amenințările care afectează albinele, în special despre rolul nefast al pesticidelor. Ziarul Cuvântul liber lansează numeroase semnale privind importanța pe care trebuie să o acordăm salvării patrimoniului apicol…

Lasă un comentariu