Academia Sighișoara, la a 25-a ediție

Distribuie pe:

Începând de azi, 1 august, timp de două săptămâni, se desfășoară cea de-a 25-a ediție a școlii de vară Academia Sighișoara, manifestare ce reunește profesori, artiști și tineri învățăcei înscriși la cursurile acestei școli, oferind, totodată, publicului o serie de evenimente muzicale de înaltă ținută artistică.

„Academia Sighișoara este un festival internațional pentru tineri muzicieni din întreaga lume, un loc de întâlnire și dialog, o platformă de artă contemporană, aducând la un loc tinere talente și mentori de calibru internațional. Academia Sighișoara a fost înființată în 1993 de violonistul elvețian de origine română Alexandru Gavrilovici împreună cu flautista elvețiană Heidi Indermühle. Ceea ce a început ca un curs de măiestrie modern, pentru studenții muzicieni din Elveția și România, în ambientul romantic al cetății Sighișoara, a devenit curând un important festival de muzică, atrăgând atenția mass-mediei internaționale. Academia Sighișoara începe în mod tradițional pe 1 august, Ziua Națională a Elveției. Fiecare zi a festivalului se încheie cu un concert susținut de profesorii și artiștii invitați, iar în ultimele două zile de festival studenții urcă pe scenă cu reprezentații solistice, camerale și interpretarea în premieră a lucrărilor clasei de compoziție", se arată într-un comunicat dat publicității de municipalitatea sighișoreană.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc azi, la ora 8, cu un concert susținut de Alexandru Gavrilovici - violină, Alexandre Foster - violoncel, Gerardo Vila - pian, cuprinzând lucrări de Claude Debussy, Fr. Martin, G. Kurtag.

 

Foto: informatiazilei.ro

Lasă un comentariu