Primul tractor agricol sută la sută românesc va fi lansat la Reghin!

Distribuie pe:

„Anul Centenarului este un bun moment să oferim o soluție integral românească într-o catego-rie de piață unde nu mai avem soluții de mai bine de 15 ani. În toamna acestui an, pregătim lansarea oficială a primului tractor agricol sută la sută românesc, marca IRUM", a declarat, pentru zf.ro, Mircea Dorin Oltean, directorul general al companiei reghinene producătoare de utilaje agricole și forestiere.

Anul trecut, firma și-a mărit capacitatea de producție cu 20%, înregistrând o cifră de afaceri de 20,5 milioane de euro, producătorul estimând că va încheia anul în curs cu afaceri mai mari cu 20% față de 2017, mai notează sursa citată.

IRUM a fost fondată în 1953, devenind o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu Maviprod ca principal acționar. Compania are peste 400 de angajați și este un furnizor de top pentru o gamă largă de utilaje forestiere și piese de schimb, pe piața românească și internațională. În 2015, aici a fost inaugurat singurul Centru de Cercetare și Dezvoltare al utilajelor agricole și forestiere cu capital românesc din țară, în cadrul căruia își desfășoară activitatea peste 40 de ingineri specialiști, care au conceput și dezvoltat, în decursul anilor, tractoare forestiere cu performanțe occidentale, remarcându-se prin tehnologie de ultimă oră, eficiență și confort.

Anul Centenar marchează și împlinirea a 65 de ani de la înființarea IRUM, precum și a unui sfert de secol de la înființarea grupului de firme Maviprod.

Foto: irum.ro

 

Lasă un comentariu