DUBLĂ SĂRBĂTOARE ÎN CORUNCA!

Distribuie pe:

La Corunca a fost sărbătoare la sfârșitul săptămânii trecute. Primăria Corunca, în colaborare cu Consiliul Local a organizat vineri și sâmbătă „Zilele comunei", în Piața Centrală a localității Corunca, de curând, botezată după numele eroului martir al Revoluției din 1989, Takacs Szilard Laszlo.

În paralel, Asociația Pro-Bozeni a organizat, în satul Bozeni (ce aparține de comuna Corunca), pe durata a trei zile, o sărbătoare câmpenească, cu ocazia pelerinajului catolic de Sfânta Ana.

Pe lângă concertele de muzică ușoară și populară, cei care au ajuns la evenimentele desfășurate pe parcursul acestor zile au avut parte și de un mini-parc de distracție pentru copii, amenajat în apropierea scenei.

Cu această ocazie a avut loc și festivitatea de inaugurare a străzii Liliacului, proaspăt asfaltată și modernizată prin finanțare de la bugetul local. Primarul Takacs Szabolcs Istvan, vizibil emoționat, înfășurat în panglica tricoloră, a tăiat panglica tricoloră inaugurală, în prezența dlui subprefect Nagy Zsigmond, a dlui senator Csaszar Karoly, a consilierilor locali și a câtorva localnici.

Edilul ales, în urma scrutinului din 2016, a prezentat cele mai importante proiecte ale comunei, pentru care s-a găsit, sau urmează să fie găsite surse de finanțare.

Sute de persoane au luat parte la evenimentele organizate cu ocazia zilelor comunei Corunca. Au dansat pe ritmurile muzicii ușoare și populare și au aplaudat zecile de artiști care au urcat pe scena amenajată în centru comunei. Pe stadionul comunal a avut loc un campionat de minifotbal între străzi . Punctul culminant al zilelor comunei, așezată la periferia municipiului Târgu-Mureș, a fost marcat printr-un impresionant foc de artificii.

Suprapunerea celor două evenimente ce au avut loc în două sate ce aparțin aceleiași comune a divizat populația, fapt ce nu a fost văzut cu ochi buni de către conducerea primăriei. Pe lângă această divizare locală, mulți localnici au fost atrași de Festivalul Văii Nirajului ori de Festivalul Văii Mureșului, ce s-au desfășurat în aceleași zile. Multitudinea de festivaluri din acest weekend a făcut ca numărul localnicilor prezenți la eveniment să fie mai redus decât în alți ani! Cu toate că pe scenă au susținut concerte soliști renumiți precum Florin Mândru - solist de muzică pop-folk, solistul de muzică populară Ovidiu Furnea, Trupa country rock Desperado din Cluj, numărul spectatorilor români a fost la o treime, comparativ cu anii trecuți, iar cei îmbrăcați în haine tradiționale românești au lipsit cu desăvârșire!

Câțiva consilieri locali au solicitat mutarea acestui eveniment anual, din ultimul weekend al lunii iulie, în luna septembrie, când nu s-ar mai suprapune cu alte sărbători organizate în localitățile vecine.

Lasă un comentariu