FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CHITARĂ „HARMONIA CORDIS" EDIȚIA A XIII-A, TÂRGU-MUREȘ, 7-12 AUGUST 2018

Distribuie pe:

Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis", ediția a XIII-a - Târgu-Mureș, va avea loc în perioada 7-12 august 2018. Este unul dintre cele mai mari festivaluri de chitară din estul Europei, cunoscând un succes notabil în precedentele ediții, prin atragerea de participanți și invitați din lumea muzicii clasice naționale și internaționale.

Ediția din acest an a festivalului prezintă iubitorilor muzicii o surpriză frumoasă, unul dintre cele mai influente trio-uri de Django jazz ale lumii: Trio Rosenberg va concerta la Târgu-Mureș, cu mențiunea că Trio Rosenberg va concerta pentru prima oară în România.

Invitații vin din 11 țări: Olanda, Franța, Spania, Grecia, Ungaria, Rusia, Italia, Argentina, Venezuela, Austria și România.

Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis" ediția a XIII-a propune cursuri de măiestrie, recitaluri solo (de chitară clasică, flamenco și chitară jazz), concerte de muzică de cameră (duo de chitară, trio de chitară, duo-chitară și bandoneon etc.), este un eveniment de anvergură conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și internațional, prin intermediul căruia dorim să aducem o contribuție originală la îmbunătățirea unor aspecte din domeniul chitaristic.

Prin organizarea acestui eveniment, principalul scop pe care îl urmărim este acela de a reuni iubitorii de chitară (fie că sunt studenți la conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, fie tineri amatori pasionați de acest instrument) în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural educativ oferit de spectacole de excepție (recitaluri de chitară solo) unde se interpretează piese noi, originale, executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume național și internațional. În consonanță cu celelalte obiective se află și obiectivul următor: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiți artiști în domeniu urmărim, de asemenea, promovarea de standarde muzicale înalte în rândul publicului ascultător și creșterea exigențelor de interpretare în rândul publicului de specialitate. Cât despre publicul larg vizat, se are în vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în rândul tineretului, atragerea și familiarizarea acestuia cu muzică de chitară și cu muzică clasică de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem să facilităm realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele ținute în cadrul festivalului.

 

Lasă un comentariu