Mama, site-ul și... cărțile

Distribuie pe:

„Mama mea a născut 14 copii. Pentru mine ea este o sfântă. Dumnezeu s-o binecuvânteze".

Celine Dion (1968), una dintre cele mai faimoase cântărețe ale tuturor timpurilor. Textieră și actriță. A fost cea mai mică dintre cei 14 frați. În copilărie a cântat împreună cu rudele ei într-un mic club, proprietate de familie, lucru care a ajutat-o să se deprindă cu cântatul live. A început să cânte de la vârsta de 5 ani, iar la 12 ani a compus un cântec împreună cu mama și fratele ei, o melodie care îi va schimba tot restul vieții. În anul 1983 a devenit prima cântăreață canadiană care a primit un Disc de Aur în Franța. Până la 18 ani a înregistrat 9 albume în limba franceză și a câștigat numeroase premii Felix și Juno. În 1988 a câștigat concursul internațional Eurovision. Cu melodia „Frumoasa și bestia" a câștigat un Gramy și un Oscar. Discurile sale au fost vândute în multe milioane de exemplare. A intrat în Guiness Book of Records (Cartea recordurilor), pentru cel mai bine vândut album în limba franceză din toate timpurile. „Deux" s-a vândut în peste 6,4 milioane de exemplare și a ajuns pe primul loc chiar și în topurile din Marea Britanie. Melodiile cântăreței a avut un real succes, ajungând și pe coloanele sonore ale unor filme de succes, cum ar fi filmul „Titanic". Este deținătoare a Ordinului Canadei și a Ordinului Național al Quebecului. În anul 2007, Sony BMG a anunțat că vânzările materialelor discografice ale lui Dion au depășit 200 milioane de copii.

***

„Suntem permanent conectați la site-ul pe care navighează Dumnezeu".

Chuck Palahniuk (1962-), scriitor de ficțiune american și jurnalist independent. El este cunoscut publicului în primul rând pentru controversatul roman „Fight Club", câștigător a numeroase distincții și ecranizat în 1999, avându-l pe Brad Pitt în rolul principal. El are origini franceze și ucrainiene. A absolvit Școala de Jurnalism a Universității din Oregon. A lucrat ca stagiar la postul de radio public național din Eugene-Oregon. A fost în timpul vieții mecanic de locomotivă Diesel, s-a oferit voluntar la un azil de bătrâni, la un adăpost social, după care a revenit la munca de jurnalist. A fost distins cu numeroase premii, din care excelează „Premiul de Carte Oregon" din 1999, pentru cel mai bun roman.

***

„Piața cotidiană este plină și inundată cu toate felurile și genurile de cărți: unele ziditoare, altele chiar dăunătoare. De aceea noi suntem chemați să ne întâlnim cu Dumnezeu prin Sfânta Scriptură, căci ea nu este doar o altă carte. Ea este o taină. Este o scrisoare de dragoste adresată de Dumnezeu ție ca o cerere în căsătorie... Dumnezeu așteaptă un răspuns. Este răspunsul cel mai important din viața ta. Vei răspunde cu da sau nu Creatorului, Mântuitorului, Mirelui și Dumnezeului tău? Soarta ta veșnică va depinde de acest răspuns personal".

Anthony M. Coniaris - scriitor ortodox prolific, preot al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din America. A slujit Biserica lui Hristos peste 50 de ani. A condus, în anul 1957, o congregație care s-a ocupat de construirea unui complex bisericesc format dintr-o Biserică, o școală și o sală socială. A fost membru al Consiliului de administrație al Fondului inimii Copilului, aducând în această perioadă 100 de copii greci pentru intervenții chirurgicale la inimă, la Universitatea din Minnesota. Este autorul mai multor cărți, a primit Medalia Trei Ierarhi pentru o slujbă remarcabilă de la Școala de Teologie Sfânta Cruce. A fost președintele mai multor societăți de caritate și profesor la Seminarul Teologic Sfânta Cruce.

***

P.S. Regula de aur a creștinului: „Toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor, că acestora este legea și proorocii" (Matei 7, 12.)

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu