ALTE 17 STRĂZI DIN COMUNA SÂNGEORGIU DE MUREȘ VOR FI MODERNIZATE ÎN ACEST AN

Distribuie pe:

De luni se lansează procedura de achiziție publică în vederea realizării reabilitării a 17 străzi din cea mai mare comună a județului Mureș. Și această lucrare se va putea realiza ca urmare a câștigării de către Primăria Sângeorgiu Mureș a unui proiect de finanțare din fonduri europene. Este o competiție acerbă în câștigarea finanțărilor nerambursabile, iar implementarea acestor proiecte este foarte dificilă, dar consider că merită efortul pentru că aduc dezvoltare semnificativă la nivelul comunei noastre - a declarat primarul comunei, inginer Sófalvi Szabolcs. Procedura de achiziție publică electronică, prin care se alege executantul lucrărilor, poate dura 1-2 luni, dar edilul comunei speră că încă în acest an vor începe lucrările de reabilitare a celor 17 străzi aflate în zonele mai vechi ale localității.

Proiectul are o valoare totală de peste 1 milion euro, și a fost câștigat de conducerea comunei în anul 2017, alături de alte Proiecte europene, printre care reabilitarea Castelului Mariaffi și transformarea acestuia într-un centru cultural și turistic, modernizarea căminului cultural, extinderea rețelei de apă și canalizare, modernizarea unor cartiere de blocuri etc.

Comuna Sângeorgiu de Mureș a ajuns la începerea implementării celui de-al zecelea proiect de finanțare europeană câștigat în ultimii 3 ani.

Lasă un comentariu