Sighișoara - Două săptămâni de muzică

Distribuie pe:

Miercuri, 1 august, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului școală Academia Sighișoara, organizat de Fundația Cultura Viva Sighișoara, eveniment musical ajuns la a XXV-a ediție, susținut de Ambasada Elveției în România, Fundația Elvețiano - Română, Consiliul local Sighișoara, cu sprijinul unor sponsori, printre care la loc de cinste se află Azomureș - Târgu-Mureș.

În prezența Excelenței Sale Urs Herren, ambasadorul Confederației Elvețiene în România, a fost marcată Ziua Națională a Elveției, iar deschiderea stagiunii de concerte a avut loc, ca de fiecare dată, în Sala Barocă a primăriei. Momentul muzical a fost precedat de alocuțiunile susținute de Ovidiu Mălăncrăvean - primarul Sighișoarei, Nagy Zsigmond - subprefectul județului Mureș, Alexandru Câmpeanu - vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, vorbitorii reiterând ideea continuării relațiilor statornicite la nivel de județ, atât pe tărâm cultural, cât și între oamenii de afaceri români și elvețieni. Totodată, din partea primarului Ovidiu Mălăncrăvean, cât și a Consiliului local, i-a fost înmânat ambasadorului elvețian un tablou reprezentând simbolul orașului Sighișoara.

La rândul său, muzicianul Alexandru Gavrilovici, cel care pe parcursul celor 25 de ani a contribuit decisiv la edificarea pe plan cultural-artistic a Academiei de muzică, a evocat începuturile timide ale manifestării, ajunsă, iată, după 25 de ani, un eveniment de referință în viața muzicală românească și internațională.

Festivalul se desfășoară în perioada 1-14 august.

 

Lasă un comentariu