Atenție, români! Dușmanii Centenarului Marii Uniri nu dorm! TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR"! (L) Președintele Traian Băsescu și maghiarii (2000-2014)

Distribuie pe:

Ca și predecesorul său (Constantinescu), Băsescu a fost ales președinte cu sprijinul masiv al minorității maghiare. Acesta a girat un regim, de tristă amintire, care i-a făcut pe maghiari după ce ne-am „procopsit" cu un Guvern maghiarizat în proporție de 1/3 (Boc V), să își ia și mai mult „nasul la purtare" și, pe fondul unor imixtiuni de nepermis ale Ungariei în politica internă a României, să ne facă să asistăm la intensificarea, prin acțiuni antiromânești cu caracter iredentis și separatist, procesului de „ocupare subtilă" a Țării cu concursul unor incompetenți și mafioți, de pe toate palierele decizionale ale Statului român, care au retrocedat ilegal către maghiari a unor mari suprafețe de pământ, păduri, imobile etc.!

Însă, cu toate că nu era străin de intrigile și dedesubturile din culisele României postceaușiste, președintele Băsescu a abordat „problema maghiară" încercând să „adoarmă" vigilența poporului nostru și, asigurându-ne la început că ungurii nu vor putea lua ei în spate cele două județe (Harghita și Covasna) și să plece din România, a făcut de fapt jocul intereselor Ungariei și ale maghiarilor din România într-o manieră de-a dreptul impresionantă: le-a transmis ungurilor felicitări oficiale cu ocazia zilei de 15 martie (când ei aniversează proclamarea anexării Transilvaniei la Ungaria), li s-a alăturat la Universitatea de vară (antiromânească) de la Tușnad (punându-și căștile pentru a înțelege ce vorbesc, în 2009, întrucât maghiarii prezenți au refuzat să vorbească în limba română), l-a sprijinit pe L. Tökes ca să ajungă vicepreședinte al Parlamentului Europei și l-a decorat (în 2009) cu înalta distincție „Steaua României" (după 20 de ani de luptă dusă cu agentul de spionaj Tökes pentru autonomia Transilvaniei), a susținut acțiunea iresponsabilă a Ungariei și a declarat (în 2010) că nu are obiecții despre legea dublei-cetățenii promovate de Budapesta (prin care au reușit să ne ademenească identitar - legal o uriașă masă de români din Ardeal), le-a favorizat învățământul separatist (în limba minorității), a admis ca PDL-ul său să ne terorizeze cu „beneficiile" fragmentării României printr-o propagandistă regionalizare care să ne ridice pe unii împotriva altora (în 2011), nu a reacționat nicicum când maghiarul extremist, C. Barna, a confecționat o „păpușă" (reprezentând pe eroul nostru național, Avram Iancu) pe care a „spânzurat-o" simbolic, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, ca o culme a sfidării la adresa românilor (la această faptă a sa, „dublată" de batjocorirea chipului lui Eminescu și propagarea psihozei Ungariei Mari, UDMR se face vinovată de intoleranță, încurajare și nedelimitare) etc! Și nici nu ar mai avea sens să mai adaugi ceva, când te gândești că Băsescu a ajuns președinte fără să știe cine a scris Imnul Național al României, iar atunci când era primar al Bucureștiului nu a făcut niciun demers reparatoriu ca pe Arcul de Triumf să... triumfe adevărul istoric privitor la succele în lupte ale bravei Armate Române (maghiarii lui K. Hunor, ajuns ministru al Culturii din medic veterinar, au îndrăznit să șteargă și să mascheze faptul că în 1919 românii au ocupat Budapesta)!

Văzându-se însă asaltat de atâta antiromânism, cu complicitatea unui Sörös care folosește Ungaria ca vârf de lance pentru destabilizarea României (și cu care Băsescu a avut discuții în 2011), președintele Băsescu și-a dat seama că nu poate chiar să accepte ca România să devină o „anexă" a Ungariei (deși nu ezitase să pună maghiarilor la dispoziție fotoliile aproape întregului Guvern... român) și să tot tacă la nesfârșit în fața unor adevărate declarații de război pe care Ungaria le făcuse României: președintele ungur L. Solyom a declarat că Ungaria va susține autonomia teritorială a maghiarilor din România (în 2009), ministrul de externe J. Martonyi a afirmat oficial că sprijină înființarea Ținutului Secuiesc (în 2011), ministrul de externe P. Syijjarto a făcut României un afront fără precedent și a cerut diplomaților maghiari să nu participe la Ziua Națională a României („mai ales, nu împreună cu românii"), secretarul de stat (în MAE ungar), Z. Nemeth a invocat (în 2013) necesitatea arborării steagului Ținutului Secuiesc, Ungaria a anunțat că va lua măsuri diplomatice în privința interzicerii în România a ridicării steagului secuiesc pe clădiri, Guvernul Ungariei a alocat milioane de euro în economia Harghitei și Covasnei (creând în România o autoritate paralelă care i se subordonează și a creat condiții propice ca antiromâneasca UDMR să ne vorbească despre necesitatea monedei proprii și a Ungariei Mari!

În consecință, ca „rod" al concesiilor impardonabile făcute de el prin „instrumentul" PDL, președintele Băsescu și-a dat seama că Ungaria și UDMR întrec măsura și, în cele din urmă, a venit în întâmpinarea poporului român cu niște reacții pe măsura provocărilor la care a fost (și s-a lăsat) supus: în 2009, la Budapesta, a declarat că nu va fi de acord „niciodată" cu autonomia Ținutului Secuiesc; tot în 2009, la Tușnad, maghiarii prezenți l-au huiduit când a spus că ar consimți doar la o „egală autonomie la Odorheiul Secuiesc, precum la Tulcea sau la Caracal (...) Să știți că dacă mai fluierați, vă mai spun o dată (...) O să repet articolul 1 din Constituție până încetați"; în 2013 a declarat necesitatea „punerii la punct a Ungariei" (și tot în 2013 a afirmat, la Izvorul Mureșului, că acesta este ultimul an când politicienii unguri se vor mai plimba atât de relaxat prin România); a cerut românilor să nu mai cumpere benzină de la benzinăriile ungurești Mol (pentru că acestea distribuie hărți cu autonomia Transilvaniei) etc.

Totuși, chiar dacă președintele Băsescu a avut aceste remarcabile zvâcniri de demnitate națională, nu putem uita că, în timp ce se complăcea să îi aibă pe maghiari la guvernarea României, în județele Harghita și Covasna (unde președintele E. Constantinescu afirmase că există o armonie - model pentru întreaga lume!) a existat în mandatul său o discriminare pe criterii etnice a românilor sub toate aspectele (instituționalizată, sistematică și oficială), cu concursul unui CNCD „grijuliu" la faptele antiromânești ale maghiarilor: în 2007, primarul A. Antal din Sf. Gheorghe a editat un ziar exclusiv din fonduri publice, exclusiv în limba maghiară (sancțiune: avertisment); în 2008, DGFP Harghita a scos la concurs posturi în care limba maghiară era o condiție necesară de înscriere (amendă: 1.000 lei); în 2008, Primăria Sf. Gheorghe a organizat „Întâlnirea maghiarilor covăsneni de pretutindeni" cu destinație exclusiv maghiară (sancțiune: nimic); în 2009, B. Csaba (președintele CJ Harghita) nu a vrut să poarte eșarfa tricoloră; în 2010, CJ Harghita a adoptat așa-numitul steag secuiesc (în 2012 a intervenit Curtea de Apel Târgu-Mureș, care a dat o sentință unde se menționa că românii au fost discriminați în masă prin arborarea steagului secuiesc pe clădirea CJ Harghita); în 2011, A. Antal (primar la Sf. Gheorghe) a dispus înlăturarea drapelului României de pe clădirea din Sf. Gheorghe (sancțiune: amendă de la Tribunal); în 2012, Primăria Sf. Gheorghe a impus limba maghiară ca limbă oficială în stat (CNCD a emis o hotărâre nelegală, amendată de Curtea de Apel Brașov); în 2013, B. Csaba (președintele CJ Harghita) a făcut trimitere la violență și vărsare de sânge atunci când Prefectura Harghita i-a cerut să îndepărteze steagul secuiesc; în 2013, A. Antal (primar la Sf. Gheorghe) a afirmat că s-ar putea întâmpla în secuime cum s-a întâmplat în Târgu-Mureș în 1990, iar românii să aibă soarta sârbilor masacrați de albanezi la Kosovo; în 2014, B. Tibor (primar la Tg. Secuiesc) a refuzat să arboreze drapelul României de Ziua Națională a României (sancțiune: amendă); între 2000-2015, K. Jeko (primar Carei) nu a alocat niciun ban pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României!

Toate aceste aberații ne arată că maghiarii din UDMR cer românilor drepturi pe care ei înșiși nu sunt dispuși să ni le respecte, că ne batjocoresc în propria țară și că finanțează la greu organizația extremistă antiromânească HVIM (care militează pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria), al cărei lider, Z. Szocs, declara public: „Această organizație privește autonomia Ținutului Secuiesc nu ca pe un obiectiv, ci ca pe un pas spre restabilirea Țării Sfintei Coroane... fără sânge nu se poate"! Ce înseamnă a restabili „Țara Sfintei Coroane", cu siguranță, prim-ministrul ungar V. Orban a știut întotdeauna mai bine decât președintele Traian Băsescu... Președinte care, de multe ori fără rost, a stat cu el la masă și, îmbrățișându-se, a crezut că îi este prieten! Abia când s-a trezit, însă, pe când era deja senator (în 2018), Băsescu a crezut că poate să șteargă din Istorie ceea ce nu se mai poate și, în sfârșit, i-a spus prim-ministrului ungar (cel care a „pompat" atâția bani în UDMR) „de la obraz": „Prietene, Viktor Orban, noi nu vrem să vă vizităm la Budapesta, așa cum am mai făcut-o în istorie, fără voia voastră. Dar nu ne provoca, pentru că avem și noi limite (...) Să vă ferească Dumnezeu să ne amintim de acest lucru, lătrăi politici budapestani"...

 

Lasă un comentariu