Radiațiile emise de telefonul mobil afectează capacitățile memoriei adolescenților

Distribuie pe:

Câmpurile electromagnetice cu radiofrecvențe ar putea provoca efecte adverse asupra dezvoltării capacităților memoriei în anumite regiuni ale creierului.

Evoluția rapidă a informațiilor și a tehnologiilor de comunicare aduce la pachet și expunerea la câmpuri electromagnetice cu radiofrecvență (RF-EMF). Conform Science Daily, cel mai cunoscut tip de expunere este utilizarea telefonului mobil.

Specialiștii au realizat mai multe studii pentru identificarea potențialelor probleme de sănătate asociate expunerii la RF-EMF, însă rezultatele au rămas fără concluzii. În cercetarea recentă, realizată de către specialiștii din cadrul Swiss Tropical and Public Health Institute, au analizat relația dintre expunerea la RF-RMF provenite din dispozitivele de telecomunicații wireless și performanțele memoriei adolescenților.

În cadrul studiului a fost descoperit faptul că expunerea îndelungată la RF-EMF are un efect negativ asupra capacităților memoriei figurative a adolescenților. Memoria figurativă este localizată în partea dreaptă a creierului, iar după utilizarea îndelungată a telefonului mobil, zona era mult mai pronunțată. În cadrul studiului au fost analizați aproximativ 700 de adolescenți, cu vârste între 12-17 ani, pe parcursul unui an. Cercetarea a inclus și obiceiurile lor de utilizare a telefonului mobil.

(Sursa: descopera.ro)

Lasă un comentariu