La Ideciu de Jos: TÂRG CARE SE PIERDE ÎN NEGURA VREMII

Distribuie pe:

În prima duminică a lunii lui Cuptor, 5 august 2018, în organizarea Consiliului local și al Primăriei Ideciu de Jos, primar Lucian Feier, a avut loc sărbătoarea tradițională „Târgul băilor."

Înainte de masă, pe strada care duce la băi, a fost organizat un târg al meșteșugarilor. Meșteșugarii au adus cu ei obiecte tradiționale ca obiecte de artizanat, picturi pe sticlă, costume populare, produse alimentare, băuturi răcoritoare etc. Ei au venit din Reghin, Ibănești, Iernut, Dumbrava, Sighișoara, Ideciu de Jos etc. Una din cele mai frumoase sculpturi în lemn a fost poarta sculptată de meșterul Petruț Chirteș, pe care a scris: „Poarta meșterilor populari ai României Mari, 1918-2018 - Centenarul".

După-amiază a fost deschisă festivitatea de către primarul localității, Laurean Feier, care a invitat pe scenă primari din comunele vecine: Grigore Huza (Șincai), Pădureanu Sorin (Petelea), Zaharie Șular (Șincai), Mircea Mariș (Suseni), Cengher Ionuț, secretar general PNL, Ilieș Tudor, consilier al Consiliului Județean Mureș care, împreună cu primarul Mircea Mariș (Suseni) și Cengher Ionuț, secretar general PNL, au luat cuvântul la acest mare eveniment din viața locuitorilor acestei comune mureșene.

Pentru început, un grup de elevi ai Școlii generale din comună au interpretat foarte frumos Imnul Național al României.

Din cuvântul primarului din Suseni am reținut: „Mă aflu aici, în comuna dumneavoastră, și întotdeauna vin cu drag pentru a-l susține pe colegul și prietenul Lucian Feier."

Alte două momente importante din viața acestei comune au avut loc duminică, la Ideciu de Jos. Este vorba de înmânarea unei diplome familiei Gergely Alexandru și Gizella, care au conviețuit împreună o jumătate de secol. După acest moment a urmat premierea elevilor Școlii generale din comună, care au obținut rezultate bune în anul școlar recent încheiat.

După aceste momente, primarul Lucian Feier spune: „Vă rog să rămâneți cu noi pentru că v-am pregătit un program bogat cu tineri frumoși, interpreți de mare valoare, iar la sfârșit va avea loc un foc de artificii."

Rând pe rând pe scenă, în prezentarea și în susținerea momentelor vesele, Radu Moș, președintele mincinoșilor, a invitat să urce pe scenă ansamblurile prezente la eveniment: Ansamblul „Doina Mureșului", Ansamblul „Floare de nu mă uita", condus de Minodora Mureșan, Ansamblul „Mugurelul", Ansamblul „Zestrea Ideciului", Corul „Flori de sare" din Ideciul de Jos, și rapsodul popular Mihai Moldovan.

Soliștii vocali invitați la acest eveniment au fost: Alexa Danc, Doru Pop, Liviu Dascăl și formația Raluca Borda, Loredana Pop, Diana Tișe, Bianca Pop, Cristian Oltean și Andrada Dâmba. Au mai evoluat pe scena importantului eveniment din viața celor trăitori pe aceste meleaguri: Alexandru Pop, Ghiță Muntean și Georgiana Lobonț.

Atât dansurile, glumele spuse de președintele mincinoșilor, Radu Moș, dar și cântecele populare au fost gustate de numerosul public, cei prezenți aplaudând îndelung prestația artiștilor.

Seara s~a încheiat cu tradiționalul foc de artificii.

 

Lasă un comentariu