Cum e turcul, și pistolul - Pe șantier, mobilizarea-i bună, dar „nodul Iernut" stagnează…

Distribuie pe:

„În acest weekend, un entuziast din comunitatea noastră a surprins câteva cadre excelente cu lucrările de pe lotul de 10,1 km dintre Ogra și Aeroportul Târgu-Mureș, parte din Autostrada A3", scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Deși se remarcă „o mobilizare bună pe șantier", iar constructorul (Strabag) este decis să finalizeze tronsonul la sfârșitul lunii octombrie dacă i se aprobă rețeta de asfalt pentru stratul de uzură, cei de la Pro Infrastructură sunt mai degrabă rezervați cu privire la acest termen. Situația se va clarifica, probabil, în următoarele 3-4 săptămâni.

„Chiar dacă acest constructor va fi gata cu lucrările, sunt șanse minime, pur teoretice, pentru inaugurarea autostrăzii în 2018 pentru că nodul Iernut nu va fi gata. Singura variantă fezabilă ar fi deschiderea traficului pe doar două bretele ale nodului rutier Iernut. Acest lucru ar fi posibil doar dacă noul regulament de recepție va intra în vigoare în timp util. Mai mult, este imposibil să fie terminat pasajul DN14A peste A3 și peste calea ferată. Astfel că șoferii vor trebui să aștepte la barieră chiar și 20 de minute, dacă au ghinion, pentru a intra pe sau a ieși de pe autostradă. Există riscul să se formeze cozi pe breteaua de ieșire de pe A3 sau chiar pe corpul autostrăzii. Suntem curioși dacă Poliția Rutieră și experții auditori în siguranță rutieră își vor asuma astfel de riscuri și vor autoriza deschiderea circulației", comentează autorii, pe pagina de socializare a Asociației.

Reamintim că Pro Infrastructură este cea mai importantă organizație non profit din România care, împreună cu membrii comunității, se ocupă cu monitorizarea, prin filmări aeriene și reportaje la sol, a marilor șantiere de infrastructură din țară, în special a rețelelor de autostrăzi.

Lasă un comentariu